Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Συναγερμό σημαίνει το ΠΑΜΕ

Μέσα από πλατιές συσκέψεις οι τοπικές Γραμματείες και τα συνδικάτα προγραμματίζουν την άμεση δράση τους

Από την προχτεσινή σύσκεψη στη Λάρισα
Από την προχτεσινή σύσκεψη στη Λάρισα
Στη μάχη για την οργάνωση της πάλης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης μπαίνουν αποφασιστικά οι ταξικές δυνάμεις. Με στόχο την καλύτερη οργάνωση της πανεργατικής αντίστασης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη τη Δευτέρα 8 του Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως είναι ανάγκη τώρα, πριν ξεκινήσει ο ψευδεπίγραφος «κοινωνικός διάλογος», πριν ετοιμάσει η κυβέρνηση σχέδια νόμων στη Βουλή, να προλάβουμε, να διεκδικήσουμε λύσεις ελάφρυνσης από τα μεγάλα βάσανα που έχουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στη Λάρισα, σε μαζική σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών, που συγκάλεσε στο Εργατικό Κέντρο η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μπήκε επιτακτικά το ζήτημα να φτάσει άμεσα και δυναμικά το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων σε όλους τους χώρους δουλιάς. Σ' αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις απόρριψης των αντιασφαλιστικών σχεδίων, να υιοθετήσουν το πλαίσιο διεκδίκησης των ταξικών δυνάμεων. Αμεσα ξεκινούν συσκέψεις, συνελεύσεις σωματείων, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς. Υπενθυμίζεται ότι και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ έχει ήδη αποφασίσει τη διοργάνωση πικετοφορίας στις 16 του Οκτώβρη και πανεργατικό συλλαλητήριο το επόμενο διάστημα.

Θα μας βρουν μπροστά τους!

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν παραπέρα συρρίκνωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Απορρίπτουν τους προσχηματικούς ψευτοδιαλόγους. Εχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και από την τακτική της ΓΣΕΕ, που έβαλε ανοιχτά πλάτη μέσα από τους "διαλόγους" της υποταγής να περάσουν αντιδραστικές ρυθμίσεις και να ανοίξει ακόμα περισσότερο η όρεξη της εργοδοσίας». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσαν η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας.

Τη στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στην ΠΟΕ ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΔΑΣ ΟΤΑ. Η μεν ΔΑΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αναμονή μέχρι να μαθευτούν επίσημα οι κυβερνητικές θέσεις, η δε ΠΑΣΚΕ απαιτεί δεσμεύσεις για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης των Ταμείων, λες και το πρόβλημα είναι διαχειριστικό, σημειώνει. Η ΔΑΣ, στο Γενικό Συμβούλιο, θα προτείνει κινητοποιήσεις με άμεση κλιμάκωση.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ στις 26 του Σεπτέμβρη η πλειοψηφία απέρριψε τις προτάσεις της. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έσπευσαν για μια ακόμη φορά να βάλουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Η απόφαση της πλειοψηφίας, σε ό,τι αφορά στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, κινείται στη λογική επιδοματικής πολιτικής, ενώ για τα ΒΑΕ οι προτάσεις της κινούνται στη λογική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ