Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αντιδράσεις στην υλοποίηση του νόμου - πλαισίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες φοιτητές της Φυσικομαθηματικής, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της ΠΚΣ. Οι φοιτητές αντέδρασαν στο πάγωμα της εκτύπωσης και διανομής εργαστηριακών σημειώσεων που είχε προκύψει, καθώς το Τμήμα Διδακτικών Συγγραμμάτων του Πανεπιστημίου ενημέρωνε ότι ο νέος νόμος - πλαίσιο «δεν προβλέπει την εκτύπωση και διανομή σημειώσεων», παρόλο που δεν υπήρχε ακόμα ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπουργείο.

Οι φοιτητές συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Π. Κοντό, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι εργαστηριακές σημειώσεις θα τυπωθούν και θα διανεμηθούν δωρεάν στους φοιτητές, ενώ αναμένεται ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπουργείο.

Παραμένει το γεγονός ότι μια από τις διατάξεις του νόμου -πλαισίου είναι η περικοπή δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, κάτι που σημαίνει «ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους φοιτητές, που ήδη το βάζουμε, ήδη υπάρχουν σημειώσεις, βιβλία που αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε αυτή τη στιγμή. Η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων εντείνει αυτήν την κατάσταση, ακόμα μεγαλύτεροι ταξικοί φραγμοί, ακόμα περισσότεροι φοιτητές που δε θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, που θα παρατάνε το πανεπιστήμιο», σημειώνει σχετικά ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, φοιτητής στο Γεωλογικό, προσθέτοντας ότι οι φοιτητές θα «συνεχίσουμε δυναμικά ούτως ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο».

Στη Θεσσαλονίκη

Αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου σχετικά με το «ξεσκαρτάρισμα» των μητρώων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, φοιτητές πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας μετά από κάλεσμα της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε τμήματα και σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Πολυτεχνείο, Νομική, ΤΕΦΑ, Ιστορίας - Εθνολογίας, Παιδαγωγικών). Επίσης, σήμερα στις 12 μ. η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της διοίκησης της Λέσχης να απαγορεύσει τη σίτιση σε φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το χρόνο (ν+2) σπουδών κατά τον οποίο δικαιούνται «πάσο».

Ενώ σε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΙ Καβάλας καλεί η ΠΚΣ μετά την απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ να προχωρήσει σε εσωτερική αξιολόγηση στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ