Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κορυφώνεται η γιορτή σ' όλη τη χώρα

Πολλές και πλούσιες οι εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και αυτή τη βδομάδα που οδεύει προς την κορύφωσή του σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις του είναι:

  • Σήμερα, Τετάρτη:

- Στην πλατεία Νεάπολης, στη Λάρισα, στις 9.30 μ.μ. με θέμα «Εργασιακά δικαιώματα».

  • Το κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα πραγματοποιείται στις 8, 9 και 10 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο της πόλης, με πλούσιο πολιτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την πάλη ενάντια στη ναρκοϋποταγή και συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.

Το Σάββατο, θα μιλήσει η Μαίρη Ντουντούμη, γραμματέας του ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ, θα γίνει συζήτηση για την αφαίρεση των εργατικών κατακτήσεων και τις νέες εργασιακές σχέσεις και συναυλία του Στέφανου Ψαραδάκου.

Την Κυριακή το 26ο Φεστιβάλ στην Πάτρα θα κορυφωθεί με την ομιλία του ΟρέστηΚολοζώφ, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το ενιαίο 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο και μεγάλη συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Θάνο Μικρούτσικο.

  • Διήμερες εκδηλώσεις την Παρασκευή8 και το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη:


- Στα Γιάννενα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Μαβίλη στο Μώλο και θα ξεκινούν στις 8 το βράδυ. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις, θεατρικό έργο με τίτλο «Το σκήπτρο της Εξουσίας» από την Πολιτιστική Παρέμβαση Ιωαννίνων και ρεμπέτικο γλέντι.

Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από ερασιτεχνικά συγκροτήματα και συναυλία από τους «Συνήθεις Υποπτους».

- Στα Χανιά, το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων στο νομό θα περιλαμβάνει την πρώτη μέρα (Παρασκευή) συζήτηση για τις νέες εργασιακές σχέσεις όπου θα συμμετέχει ο Κώστας Μυτηλινιού, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και το Σάββατο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις Σέρρες, το κεντρικό διήμερο του νομού θα πραγματοποιηθεί στην Κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων και οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν και τις δυο μέρες στις 8 το βράδυ. Την Παρασκευή, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, επίσης, συναυλία με έντεχνο και ελληνικό ροκ, από το τοπικό συγκρότημα «Κρυστάλλινο Ονειρο», και θα κλείσει με μεγάλη συναυλία του Μανώλη Φάμελου και του Νίκου Ζιώγαλα.

Το Σάββατο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στα 82 χρόνια του ΚΚΕ, αμέσως μετά θα μιλήσει ο Μάκης Κοψίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

- Στο Αγρίνιο, οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Πάρκο και θα ξεκινούν στις 8 το βράδυ. Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην παιδεία και θα περιλαμβάνει συζήτηση για το θέμα, θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους «Μάτζικ ντε Σπελ».

Το Σάββατο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο Αγρίνιο, ο χώρος του Φεστιβάλ θα ανοίξει από το πρωί για να πραγματοποιηθούν στις 10 π.μ., τουρνουά σκάκι και τάβλι, καθώς και αγώνας ποδοσφαίρου. Οι εκδηλώσεις το απόγευμα θα είναι αφιερωμένες στην εργαζόμενη νεολαία και θα περιλαμβάνουν σχετική συζήτηση, συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα και ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα «Μινόρε». Επίσης θα μιλήσει ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Επίσης την Παρασκευή 8/9:

- Στην Πτολεμαΐδα, στις 8.30 μ.μ., στο πέτρινο σχολείο, που θα μιλήσει ο Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

- Στην κεντρική πλατεία της Θήβας, στις 8.15 μ.μ., εκδήλωση αφιερωμένη στην παιδεία.

  • Διήμερα κεντρικά Φεστιβάλ σε πρωτεύουσες νομών πραγματοποιούνται επίσης το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη στην Καλαμάτα, στο Βόλο, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ