Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΕ - COSMOTE
Εντείνονται οι διεργασίες

Στις ραγδαίες εξελίξεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, φαίνεται να εντάσσεται και η απομάκρυνση του διευθύνοντα συμβούλου της θυγατρικής COSMOTE, Ε. Μαρτιγόπουλου. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΟΤΕ, σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το ΔΣ της COSMOTE για να «κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μαρτιγόπουλου». «Οι λόγοι της παραίτησης - αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ - σχετίζονται με τη διαφωνία του με τον κύριο μέτοχο της COSMOTE σε θέματα στρατηγικής του ομίλου ΟΤΕ». Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης ( ο ΟΤΕ κατέχει το 67% των μετοχών της COSMOTE) έχει βάλει «πλώρη» για τον πλήρη έλεγχο της θυγατρικής, με την ανάκτηση και του υπόλοιπου πακέτου μετοχών. Το σχέδιο Βουρλούμη έβρισκε εντελώς αντίθετο τον Ε. Μαρτιγόπουλο.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ομίλου ΟΤΕ και τις αλλαγές προσώπων, η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει συμφωνία με τον όμιλο της ΜΑΡΦΙΝ, προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Τις επόμενες μάλιστα μέρες, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η ΜΑΡΦΙΝ πρόκειται να προβεί σε «εκτενέστερη δημόσια ανακοίνωση επί του θέματος».

Σημειώνεται ότι η ΜΑΡΦΙΝ (κουβετιανών συμφερόντων) έχει ήδη στην κατοχή της το 10,8% των μετοχών του ΟΤΕ και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, μετά το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο κατέχει το 28%. Εκτιμάται ότι στόχος της ΜΑΡΦΙΝ είναι η πλήρης άλωση και του ΟΤΕ, κάτι που διευκολύνεται από τη μεγάλη διασπορά των μετοχών του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ