Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα προβλήματα φάνηκαν από την πρώτη μέρα

Τα προβλήματα φάνηκαν με το «καλημέρα», με την έναρξη της νέας χρονιάς στα Νηπιαγωγεία της χώρας όπου επικράτησαν οι λίστες αναμονής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Βύρωνα τις προηγούμενες μέρες 180 προνήπια βρίσκονταν σε αναμονή, στο 34ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου είναι σε λίστα 19 παιδιά. Τα παιδιά των μεταναστών είναι ο πιο αδύναμος κρίκος καθώς ουσιαστικά αποκλείονται από την Προσχολική Αγωγή. Παρατηρείται επίσης δημιουργία πολυπληθών τμημάτων, όπως το 44ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, το οποίο αντί για 25 παιδιά έχει 31, αν και πάγιο αίτημα είναι - προκειμένου να γίνεται ουσιαστική και ποιοτική δουλιά - ο αριθμός των παιδιών να μην υπερβαίνει τα 15.

Υψηλά δίδακτρα στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Τα δίδακτρα είναι απαγορευτικά για τις λαϊκές οικογένειες, καθώς ξεκινούν από 1.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 9.000 ευρώ το χρόνο.

Τροφεία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Στο Δήμο Αθηναίων τα τροφεία φτάνουν τα 200 ευρώ για κάθε παιδί - κάθε μήνα, στο Φάληρο αγγίζουν τα 280 ευρώ, στο Περιστέρι τα 150 και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες να γίνονται πολύ χειρότερες. Ενδεικτικό της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων αποτελεί το παράδειγμα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, όπου περίπου το 1/3 των εργαζομένων (οι 450 από τους 1.500) είναι συμβασιούχοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ