Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΥΡΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τιμή στους κομμουνιστές και μαχητές του ΔΣΕ

Με οδηγό την υπέρτατη θυσία της ζωής των 19 εκτελεσθέντων κομμουνιστών και άλλων μαχητών του ΔΣΕ που δε δίστασαν να ορθώσουν το ανάστημά τους στους εγχώριους υποτακτικούς του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού για μια κοινωνία ελεύθερη, ειρηνική και σοσιαλιστική, χωρίς δυνάστες και καταπιεστές, πλήθος κόσμου κομμουνιστές, νεολαίοι της ΚΝΕ, φορείς και συγγενείς των αγωνιστών βρέθηκαν στην εκδήλωση τιμής που πραγματοποίησε στο Σταυράκι Ιωαννίνων ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ και η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Ντίνος Ζαχαριάδης εκ μέρους του Συλλόγου, αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκτέλεσης και στο κλίμα της εποχής (1946 - 1949), όπου οργίαζε η τρομοκρατία με στόχο το τσάκισμα του ΕΑΜικού κινήματος με καταδίκες στα έκτακτα στρατοδικεία, καθαίρεση εκλεγμένων διοικήσεων στα συνδικάτα, κατάργηση του οικογενειακού ασύλου, φίμωση του Τύπου κ.ά. «Οι θυσίες και οι αγώνες των αγωνιστών του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ δεν πήγαν χαμένοι», σημείωσε ο ομιλητής, για να προσθέσει πως «ο λαός μας έχει μνήμη. Φτάνει αυτή τη μνήμη, αυτήν την ηρωική λαϊκή αντίσταση να την κάνουμε κτήμα της νέας γενιάς. Κτήμα και γνώση που να μας οδηγεί και σήμερα στους αγώνες για μια κοινωνία δίκαιη, για το δικαίωμα του λαού στην εργασία, στην Παιδεία, στην Υγεία και τον Αθλητισμό.

Με οδηγό και παρακαταθήκη τη θυσία των αγωνιστών, ο Αποστόλης Τασούλας, Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ επισήμανε την ανάγκη να ενταθεί η μάχη στο επόμενο διάστημα, σημειώνοντας την αξία που έχει για το εργατικό λαϊκό κίνημα η ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές. Η εκδήλωση έληξε με την κατάθεση στεφάνων από συγγενείς των θυμάτων και φορείς μεταξύ των οποίων της ΝΑΣ, ΔΑΣ, Επιτροπής Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ