Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φτωχότερο» το ΚΘΒΕ

Ο Δημήτρης Καρέλλης
Ο Δημήτρης Καρέλλης

Το ΚΘΒΕ ανακοίνωσε τον απροσδόκητο χαμό ενός από τους πρωταγωνιστές του, του ηθοποιού Δημήτρη Καρέλλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του χτες το πρωί, σε τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Καρέλλης εργάστηκε στο ΚΘΒΕ σαράντα χρόνια, υποδυόμενος δεκάδες πρωταγωνιστικούς ρόλους του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Δίδαξε πολλά χρόνια στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και διατέλεσε υπεύθυνος σπουδών. Παράλληλα είχε ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενος με φορείς και πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης.

Ο Δημήτρης Καρέλλης γεννήθηκε το 1943. Πρωτοεμφανίστηκε στο Πειραϊκό Θέατρο του Δ. Ροντήρη. Το 1967 εντάχθηκε στο ΚΘΒΕ. Συνεργάστηκε με πολλούς σκηνοθέτες (Σ. Καραντινό, Θ. Κωτσόπουλο, Κ. Μιχαηλίδη, Τ. Μουζενίδη, Σπ. Ευαγγελάτο, Κ. Χαρατσάρη, Μ. Βολανάκη, Γ. Σεβαστίκογλου, Α. Βουτσινά, Γ. Ιορδανίδη, Ε. Γαβριηλίδη, Γ. Χουβαρδά, Ν. Χαραλάμπους, Β. Παπαβασιλείου κ.ά.). Ηταν ταυτισμένος με την ιστορία του ΚΘΒΕ, έχοντας ερμηνεύσει περίπου 170 μεγάλους ρόλους. Επρόκειτο να παίξει στο έργο του Ν. Καζαντζάκη «Ιουλιανός ο Παραβάτης», που θα ανεβαστεί, σε σκηνοθεσία Ν. Τσακίρογλου, στις 10 Νοέμβρη 2007.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ για τον Δ. Καρέλλη

Το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ, εκφράζοντας σε ανακοίνωσή του τη βαθύτατη θλίψη του για τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Καρέλλη, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Ο Δημήτρης Καρέλλης αγάπησε με πάθος το θέατρο, το ΚΘΒΕ και πάνω από όλα τη Θεσσαλονίκη, που δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ηταν ανήσυχη καλλιτεχνική προσωπικότητα, που συνδέθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ακούραστα πρόσφερε τις γνώσεις, το ταλέντο, τις υπηρεσίες του, ανιδιοτελώς, σε δεκάδες πολιτιστικούς φορείς και ενώσεις. Δε θα ξεχάσουμε την προθυμία και ανταπόκρισή του σε πολιτιστικές επετειακές εκδηλώσεις του Κόμματος και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - "Οδηγητή".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org