Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή

Τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποδεχτούν σχεδόν το 30% των 650 παιδιών που είναι ήδη εγγεγραμμένα.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται τόσο η σημερινή δημοτική αρχή που στηρίζεται από τη ΝΔ, όσο και η προηγούμενη, που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ. Αντί να προχωρήσουν στην κάλυψη του κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, επιλέγουν να προσλαμβάνουν συμβασιούχους έργου ή να «αξιοποιούν» τα λεγόμενα προγράμματα stage.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, σήμερα, οι δέκα παιδικοί σταθμοί του δήμου καλούνται να λειτουργήσουν με μόλις 50 άτομα μόνιμο προσωπικό και περίπου δέκα εργαζόμενους αορίστου χρόνου που έχουν μεταφερθεί από δημοτική επιχείρηση. Ενώ οι συμβάσεις των 34 συμβασιούχων που έληξαν τον περασμένο Ιούλη δεν ανανεώθηκαν. Συμβασιούχοι που δούλευαν για τέσσερα και πέντε χρόνια, ενώ τον τελευταίο χρόνο εξαναγκάστηκαν να κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα πια ότι η δημοτική αρχή τους αντιμετωπίζει σαν «εργολάβους», όπως συμβαίνει και σε άλλους δήμους.

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επαναπροσληφθούν οι συμβασιούχοι και να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ