Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Στον πόλεμο στο Ιράκ

Στα κριτήρια ψήφου για τις εκλογές που πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν υπόψη, είναι και η εξωτερική πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ότι, δηλαδή, συμμετείχαν μαζί στην υλοποίηση όλων των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Η επέμβαση στο Ιράκ και η κατοχή είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα. Σήμερα ο λαός του Ιράκ βιώνει για τέταρτη χρονιά μια καθημερινή κόλαση. Η κατοχή διέλυσε τη χώρα και πυροδότησε την εμφύλια αντιπαράθεση, οδήγησε σε μια πληγή που συνεχώς αιμορραγεί.

Μεταξύ των «προθύμων συμμάχων» των Αμερικανοβρετανών ιμπεριαλιστών αναμφίβολα συγκαταλέγονται οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Και οι δύο είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν έχασαν ευκαιρία να συνδράμουν παρέχοντας ό,τι τους ζητήθηκε. Εχουμε και λέμε:

  • Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παραχώρησε τη βάση της Σούδας κατά τη διάρκεια της εισβολής και απέστειλε ελληνικές ναυτικές δυνάμεις στον Περσικό και στην Ανατολική Μεσόγειο για να «καλυφθούν τα νώτα των εισβολέων», διέθεσε πληρώματα ΑΒΑΚΣ για τις ανάγκες των επιδρομών. Στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, προώθησε και πέτυχε την υπογραφή απόφασης στη Σύνοδο Κορυφής της Αθήνας όπου νομιμοποιείται η κατοχή.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, επί ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποδέχτηκε όλες τις σχετικές αποφάσεις συνέχισης της κατοχής. Ο κ. Καραμανλής, ως πρόεδρος της ΝΔ, δήλωνε στη Βουλή ότι υποστηρίζει αυτές τις επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για λόγους «εθνικού συμφέροντος». Επίσης, επισκεπτόμενος τις ΗΠΑ, ως πρωθυπουργός, πολλάκις επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας «στα σχέδια εκδημοκρατισμού στο Ιράκ» και αλλού.
  • Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΝΔ κ. Μολυβιάτης τάχθηκε κατά μιας πρόωρης αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε, επί κυβέρνησης ΝΔ που υλοποίησε προηγούμενη δέσμευση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και ανέλαβε διά μέσου αξιωματικών του, την εκπαίδευση Ιρακινών αξιωματικών, στη Βουλγαρία, δαπανώντας 10 εκατομμύρια δολάρια.

Κι όλα αυτά γίνονται ενώ και οι δύο εκπρόσωποι του δικομματισμού υποκριτικά δηλώνουν, σε όλους τους τόνους, ότι «η Ελλάδα δε συμμετείχε στον πόλεμο και δε συμμετέχει στην κατοχή»... Με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται σε θράσος, καθώς ενώ ως κυβέρνηση υποτασσόταν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, ταυτοχρόνως, καλούσε τα μέλη του να συμμετάσχουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις!!!

Ευτυχώς, που ο Λευκός Οίκος δεν ξεχνά τους «προθύμους»! Και σε ειδική ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρονται οι ελληνικές κυβερνήσεις μεταξύ των πρώτων «προθύμων» στην εισβολή στο Ιράκ και, μεταξύ των πέντε μη αμερικανικών εταιρειών που ανέλαβαν να διοχετεύουν το όποιο ιρακινό πετρέλαιο εξορύσσεται στην αγορά, επέλεξαν και τα «Ελληνικά Πετρέλαια»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ