Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2007 - ΙΣΠΑΝΙΑ
Με ορόσημο... το Βελιγράδι

Ετοιμος για δράση ο Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι διεθνείς

Sportidea

Ετοιμος για δράση ο Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι διεθνείς
Με στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων, δηλαδή του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέκτησε πριν δυο χρόνια στο Βελιγράδι, η Εθνική ανδρών ρίχνεται από τη δευτέρα στην περιπέτεια του φετινού Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει στον Α' όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους τη Σερβία, τη Ρωσία και την ομάδα που θα προκύψει από το ημιτελικό τουρνουά που επρόκειτο να ολοκληρωθεί αργά χτες το βράδυ. Μια εκ των Ισραήλ ή ΠΓΔΜ που αγωνίζονταν μεταξύ τους χτες αναμένεται να είναι η ομάδα που θα πλαισιώσει τον όμιλο.

Χωρίς τον Αντώνη Φώτση, που έμεινε στην Αθήνα εξαιτίας του τραυματισμού του στο δάκτυλο, αλλά με γεμάτες τις μηχανές από αισιοδοξία για καλή πορεία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συγκαταλέγεται στα φαβορί. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης δηλώνει ευχαριστημένος από την εικόνα που έδειξε η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και των φιλικών, όπου και αποκρυπτογραφήθηκε η τάση του Ελληνα τεχνικού για μια σφιχτή αμυντική λειτουργία.

Αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας ο Παναγιάτης Γιαννάκης κράτησε χαμηλούς τόνους, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα έχει δύσκολο έργο... «Είναι φυσιολογικό να έχουμε μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο το βασικότερο είναι να συγκεντρωθούμε σε κάθε παιχνίδι, ώστε κατ' αρχήν να ευχαριστηθούμε το νέο ταξίδι που ανοίγεται μπροστά μας. Θα πάμε στο Ευρωμπάσκετ προετοιμασμένοι να παίξουμε δυνατά και δύσκολα παιχνίδια. Μετά τα δυο μετάλλια που κατακτήσαμε τα προηγούμενα δυο χρόνια, όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Εμείς έχουμε μάθει να είμαστε σεμνοί, να προσπαθούμε για το καλύτερο και να αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο με σεβασμό».

Η αποστολή της Εθνικής στα γήπεδα της Ισπανίας αποτελείται από τους: Παπαλουκά, Σπανούλη, Ζήση, Μπουρούση, Βασιλόπουλο, Φώτση, Χατζηβρέττα, Ντικούδη, Τσαρτσαρή, Διαμαντίδη, Παπαδόπουλο, Κακιούζη και Πελεκάνο.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9: 18.30 ΣΕΡΒΙΑ - ΡΩΣΙΑ, 21.30 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ ή ΠΓΔΜ. ΤΡΙΤΗ 4/9: 18.30 ΡΩΣΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ ή ΠΓΔΜ, 21.30 ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ. ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9: 18.30 ΣΕΡΒΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ ή ΠΓΔΜ, 21.30 ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ-1. Υπενθυμίζεται ότι στα προημιτελικά περνάνε οι δυο πρώτοι.

Οι υπόλοιποι όμιλοι: 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Πορτογαλία, Λετονία, Κροατία, Ισπανία. 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Τσεχία, Λιθουανία, Γερμανία. 4ος 0ΜΙΛΟΣ: Πολωνία, Ιταλία, Σλοβενία. Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ