Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Δεκάδες πυρκαγιές σε Μεσόγειο και Βαλκάνια

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΛΓΕΡΙ - ΤΙΡΑΝΑ.--

Δεκάδες εστίες φωτιάς κατακαίουν δασικές εκτάσεις και χωριά σε Βόρεια Αλγερία, Ανατολική Ισπανία, Αλβανία, Κροατία και ΠΓΔΜ.

Στην Αλγερία, εξαιτίας των πυρκαγιών, απανθρακώθηκαν οκτώ άνθρωποι (ανάμεσά τους δύο παιδιά) και εκκενώθηκαν τουλάχιστον έξι χωριά στην Καμπίλια (110 χλμ ανατολικά του Αλγερίου) και στην Τζιτζέλ ΒΑ της χώρας. Μόνον χτες οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν 69 εστίες πυρκαγιών.

Στην Ανατολική Ισπανία ανεξέλεγκτες μαίνονταν πυρκαγιές λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στην επαρχία Καστεγιόν, όπου από την Τρίτη αποτεφρώθηκαν τουλάχιστον 30.000 εκτάρια δασικής γης και εκκενώθηκαν κατοικίες σε έξι δήμους της επαρχίας.

Στην Κροατία μαίνεται πυρκαγιά στο νησί Χβαρ που κατέστρεψε τουλάχιστον 400 εκτάρια δασικής έκτασης. Συνελήφθησαν δύο Βόσνιοι και ένας 61χρονος Κροάτης με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές σε Ρουπότινα (Κεντρική Δαλματία) και Ντουμπρόβνικ.

Στην Αλβανία τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και ισάριθμες κατοικίες καταστράφηκαν από πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά σε χωριά της επαρχίας Τροπόγιας.

Στην ΠΓΔΜ νέες φωτιές έχουν ξεσπάσει στο βουνό Γκαλίτσιτσα, ενώ ακατάσβεστες παραμένουν οι πυρκαγιές σε χωριά κοντά στο Τέτοβο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ