Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Λαϊκή κινητοποίηση - ψήφο στο ΚΚΕ

Στην Ηλεκτρομηχανική και το Νοσοκομείο Κύμης περιόδευσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Εύβοια

Ο Γιώργος Μαρίνος
Ο Γιώργος Μαρίνος
«Η οργή, η αγανάκτηση, η πικρία είναι συναισθήματα που δικαίως πλημμυρίζουν το λαό. Είναι όμως επιτακτική ανάγκη τώρα, να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα από τη μεγάλη αυτή καταστροφή. Στην οργανωμένη επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων, απαιτείται να αντιτάξουμε οργανωμένη λαϊκή κινητοποίηση και παρέμβαση, πολιτική δράση τέτοια που να συμβάλλει να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων, να δεχτούν πλήγμα τα κόμματα εξουσίας, να ανοίξει ένα παράθυρο για θετική πορεία των πραγμάτων, να αποτραπούν νέες και μεγαλύτερες τραγωδίες».

Τα παραπάνω τόνισε, μιλώντας στις εργαζόμενες στο εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Εύβοια. Σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε από την πύρινη λαίλαπα, ήταν επόμενο ο ομιλητής να αναφερθεί εκτενώς στο θέμα των πυρκαγιών. «Για μια ακόμη φορά, με τον πιο τραγικό τρόπο αποδείχτηκε η ταξική βαρβαρότητα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος, στη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια», τόνισε ο Γ. Μαρίνος. Και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί παρά να είναι κριτήριο ψήφου το γεγονός ότι τα χωριά τους καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές. Κάλεσε τις εργαζόμενες να είναι σε διαρκή λαϊκή επαγρύπνηση και οργανωμένη διαρκή δράση για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών από τους εμπρησμούς, για διεκδίκηση μέτρων πρόληψης υπέρ των δασών και των δασικών εκτάσεων, της γης που είναι εκτεθειμένη στην εμπρηστική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης.

Ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στα άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην εμπιστευτούν τον ΣΥΝ και τον ΛΑ.Ο.Σ. που «κλείνουν το μάτι» στο δικομματισμό και να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, έτσι ώστε να εκλεγεί «κομμουνιστής βουλευτής και στο νομό».

Νωρίτερα, ο υποψήφιος βουλευτής, που συνοδευόταν από κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης, είχε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου και περιόδευσε στα τμήματα όπου συζήτησε με νοσηλευτές, γιατρούς και τεχνικό προσωπικό.

Στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, επισήμανε τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά μικρά νοσοκομεία σαν αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης που ακολουθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας το οποίο χαρακτήρισε σαν «το μεγάλο φιλέτο για το μεγάλο κεφάλαιο» και τόνισε την ανάγκη της πάλης για Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ