Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ «SUV»

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ; «Στην υπόθεση των πυρκαγιών παρά τις τεράστιες και προφανείς κυβερνητικές ευθύνες, τα κέρδη της αντιπολίτευσης δεν είναι εκ των προτέρων δεδομένα» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: «Τι λάθος κάνει πάλι το ΠΑΣΟΚ και δεν του βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις; Το ίδιο λάθος που έκανε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε αρχηγός του. Διαχειρίζεται τη συγκυρία που διαμορφώθηκε ερήμην του, σαν να προήλθε από την πολιτική του. Πιστεύει ότι κολλάει στον τοίχο την κυβέρνηση ενώ είναι κολλημένο στον ίδιο τοίχο μαζί με την κυβέρνηση» (ο Γιώργος Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΠΟΛΟ: «Το περιβάλλον εκδικείται διπλά τους άπορους και η οικολογική ευαισθητοποίηση είναι πολυτέλεια που συνήθως ασκείται από ευδαίμονες ακτιβιστές της Δύσης, οι οποίοι διαμένουν σε προάστια και όχι καταπατημένες δασικές εκτάσεις εκτός σχεδίου, εργάζονται σε κλιματιζόμενους χώρους και κινούνται με πανάκριβα - διόλου φιλικά προς το περιβάλλον - τζιπ. Η περιβαλλοντική συνείδηση εξαντλείται στην αγορά πανάκριβων βιολογικών προϊόντων, καμιάς σύντομης ποδηλατάδας στο Ψυχικό ή τις Σπέτσες και την προτίμηση σε κρέμες που διαβεβαιώνουν ότι δεν πραγματοποιούν πειράματα σε ζώα. Στο Λαγονήσι, στου Παπάγου και στο δασάκι της Φιλοθέης οι φωτιές σβήστηκαν με εντυπωσιακή ταχύτητα. Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εξοχικών κατοικιών, στρατηγοί και κάτοικοι βορείων προαστίων ούτε καν πρόλαβαν να αγχωθούν. Ούτως ή άλλως ακόμη και αν καίγονταν τα SUV τους, πιθανότατα θα ήταν ασφαλισμένα. Ακόμη και οι διώξεις των εμπρηστών έχουν ταξική - ρατσιστική χροιά. Συνελήφθησαν ή κατηγορήθηκαν ένας Αλβανός, ένας Τσιγγάνος και μια ηλικιωμένη που μαγείρευε στην αυλή» (με υπογραφή Ξ. Κ. στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ