Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Η Αγία Τριάδα

1. Η ωμότητα θα είναι το κυρίαρχο θέμα πριν και μετά τις εκλογές. Τα δύο ομοούσια κόμματα έχουν παίξει και το τελευταίο τους χαρτί, ώστε στο εξής ο πολίτης να μην μπορεί ούτε στιγμή να ξεχαστεί από την ωμότητα που τον περιβάλλει και τον καταβάλλει. Οταν τελειώνουν τα τρικ μέσα σ' αυτές τις δεκαετίες που βούλιαξαν στο ψέμα, ο χαμένος χρόνος γελάει πρώτα μ' εμάς τα θύματα και ύστερα αναγκάζει Παπανδρέου και Καραμανλή να λειτουργήσουν από κοινού πια τη φύση τους και να γίνουν ένα, υπερασπιζόμενοι το σύστημα που τους παρέδωσαν οι προπάτορές τους ελέω Θεού.

2. Πλάι στα ομοούσια κόμματα, στην άκρη του τραπεζιού γυαλίζει ο Συνασπισμός, συμπληρώνοντας έτσι την εικόνα της Αγίας Τριάδας. Οι σοφοί του συνεχίζουν να ξύνουν το κεφάλι τους για την αληθινή φύση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ηγέτης τους μέσω «οβιδιακών μεταμορφώσεων» προσπαθεί να δώσει μια καθαρή εικόνα του Συνασπισμού που να συνάδει όχι μόνο με τις εκλογές, αλλά να είναι αντάξια και με τους Αριστεριστές (Τροτσκιστές) της παράταξης, που σαν οικόσιτα κατοικούν στην Κουμουνδούρου. Ο τελευταίος ρόλος του Αλαβάνου είναι ένας συνδυασμός ύφους του μακαρίτη Γιαννόπουλου και γκαρισμάτων Πάγκαλου. Κι αυτό γιατί, ενώ σκέφτεται με Λεωνίδα Κύρκο, άλλα λέει. Αφού λοιπόν τα δοκίμασαν όλα, έφτασε κι η ώρα του Αριστερισμού. Οχι ως η γνωστή ασθένεια που είχε διαγνώσει ο Λένιν, αλλά ως παλιμπαιδισμός του Αλαβάνου. Καλά, δε λυπούνται τους κουλτουριάρηδες συνοδοιπόρους τους; Θα τρομάξουν και δε θα μπορούν να τελειώσουν το τελευταίο βιβλίο του Κοέλο στην παραλία.

3. Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον, ποιητής, μουσικός, ιδρυτής του θρυλικού γκρουπ The Doors. Είπε: «... Οι κύριοι μας καλμάρουν με εικόνες, μας δίνουν βιβλία, συναυλίες, γκαλερί, θεάματα -κινηματογράφο, κυρίως κινηματογράφο. Μέσω της τέχνης, μας μπερδεύουν και μας τυφλώνουν καθιστώντας μας σκλάβους. Η τέχνη στολίζει τους τοίχους των κελιών μας, μας κρατάει βουβούς, αφηρημένους και αδιάφορους». Αυτά για τους καλλιτέχνες που προσπαθούν να παραμυθιάσουν εαυτούς και αλλήλους περί ελευθεριών, ενώ συνεργάζονται με το καθεστώς για ίδιον όφελος. Κάποτε τα ονόματά τους θα φιγουράρουν στο μουσείο αηδίας που οφείλει να γίνει, για να μην ξεχνιόμαστε.

4. Δήλωση του συμβούλου του Μπους στους New York Times: «Είμαστε πια αυτοκρατορία και όταν αναλαμβάνουμε δράση δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Τώρα που εσείς μελετάτε την πραγματικότητα αυτή, εμείς προβαίνουμε σε κάποια άλλη πράξη και αλλάζουμε τα δεδομένα. Είμαστε οι παίκτες της Ιστορίας και εσείς όλοι θα μείνετε να μελετάτε τι κάνουμε». Δε μας φοβίζει ο κυνισμός του συμβούλου, τους σιωπηλούς Σοσιαλδημοκράτες φοβάμαι, τους πρώην Αριστερούς που είναι έτοιμοι να σε αφήσουν ενέχυρο για ένα άδειο πουκάμισο. Τους μικροαστούς φοβάμαι, γιατί, είτε το θέλω είτε όχι, εκφράζουν ως χυδαιότητα την πλειοψηφία, που δημοκρατικά πάντα με πνίγει.

5. Μπροστά στην καταστροφή από τις φωτιές, οι εμφανίσεις των Καραμανλή και Παπανδρέου παίρνουν το χαρακτήρα διαγωνισμού θράσους. Οποιος από τα δύο αυτά ανθρωπάκια στεφθεί νικητής, θα είναι για πάντα σημαδεμένος από τους νεκρούς της μεγάλης φωτιάς.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ