Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οι νέοι δε συμβιβάζονται με τον ιμπεριαλισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από το 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (της απεσταλμένης μας, Αναστασίας ΜΟΣΧΟΒΟΥ).--

Με τη δέσμευση να συνεχιστεί η πάλη, ώστε ο θεσμός των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ) να συμβάλει στην ενδυνάμωση του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού νεολαιίστικου κινήματος, ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο, στο Καράκας της Βενεζουέλας οι εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από το 1ο ΠΦΝΦ, που έγινε στην Πράγα, το 1947. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκατοντάδες νέοι και νέες που εκπροσωπούσαν πάνω από 70 οργανώσεις από 50 χώρες. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν από τις 23 μέχρι τις 26 του μήνα εμπειρίες για τους αγώνες που διεξάγονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη έντασης του κοινού αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο: τον ιμπεριαλισμό.

Εγινε φανερό ότι παρά τη διαφορά των γενιών όσων έχουν πάρει μέρος σε όλα τα ΠΦΝΦ που διοργανώθηκαν από το 1947, συνεχίζουμε τον ίδιο αγώνα, σημείωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) Μιγκέλ Μαδέιρα. Υπογραμμίζοντας ότι, με τη συνάντησή τους στη Βενεζουέλα, οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που διεξάγει ο λαός και η νεολαία της χώρας, κάλεσε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας να δυναμώσουν την καθημερινή τους δράση και παρέμβαση, σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

Σ' αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, η ΠΟΔΝ διοργανώνει το Σεπτέμβρη (15 - 23 του μήνα) μπριγάδα αλληλεγγύης και εθελοντικής εργασίας στο Λίβανο, προκειμένου η Ομοσπονδία να στηρίξει έμπρακτα το λιβανέζικο λαό που πέρυσι το καλοκαίρι δέχτηκε την άγρια επίθεση των ιμπεριαλιστών.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις περιέλαβαν συζητήσεις για την εκπαίδευση, τις στρατιωτικές βάσεις και την εργασία, ενώ λειτούργησε Φόρουμ Φιλίας και Αλληλεγγύης, με περίπτερα των οργανώσεων και φωτογραφική έκθεση - αφιέρωμα στην 60χρονη διαδρομή των ΠΦΝΦ. Την περασμένη Κυριακή, έγινε στο Καράκας η 2η Διεθνής συμβουλευτική συνάντηση για την προετοιμασία του 17ου ΠΦΝΦ.

Χτες, συνεδρίασε στο Καράκας η Περιφερειακή Επιτροπή Αμερικανικής Ηπείρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) με τη συμμετοχή οκτώ οργανώσεων μελών από Κούβα, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Μεξικό, Βραζιλία, Παναμάς, Δομινικανή Δημοκρατία, Καναδάς) και τριών προσκεκλημένων οργανώσεων από Ουρουγουάη, Κολομβία, Χιλή.

Μετά από πρόσκληση του προέδρου της χώρας, αντιπροσωπεία του ΠΣΕ, συμμετείχε την περασμένη Κυριακή, στην εκπομπή Αλο Πρεζιντέντε, που παρουσιάζει ο Πρόεδρος Τσάβες. Η αντιπροσωπεία επισήμανε ότι η πραγματοποίηση του συνεδρίου του ΠΣΕ, την επόμενη άνοιξη στη Βενεζουέλα εκφράζει την αλληλεγγύη του φιλειρηνικού κινήματος στους αγώνες του βενεζουελάνικου λαού και την μπολιβαριανή διαδικασία. Ο Ούγκο Τσάβες τόνισε ότι προσφέρει την πλήρη στήριξή του στο ΠΣΕ και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επιτυχία της διοργάνωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση για το 17ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών(2010-09-23 00:00:00.0)
Οι νέοι στην αντιιμπεριαλιστική πάλη(2007-08-25 00:00:00.0)
Η νεολαία γιορτάζει στη Βενεζουέλα(2005-08-07 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό ετοιμάζονται οι Πορτογάλοι(2005-07-14 00:00:00.0)
Διεθνής κινητικότητα για την προετοιμασία του(2005-05-20 00:00:00.0)
«Για Ειρήνη και Αλληλεγγύη, Παλεύουμε ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και τον Πόλεμο!»(2004-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ