Κυριακή 19 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε βάρος των λαών της περιοχής τα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Συνάντηση των αντιπροσωπειών Κομμουνιστικού Κόμματος  Ελλάδας και Κόμματος Εργασίας Τουρκίας

Στην Ελλάδα βρίσκεται με πρόσκληση της ΚΕτου ΚΚΕ αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργασίας της Τουρκίας (ΕΜΕΡ), την οποία αποτελούν οι ΛεβέντΤουζέλ, πρόεδρος του Κόμματος, ΜουσταφάΓιαλτσινέρ, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κόμματος, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις, ΣαμπρίΤοργκού αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κόμματος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών Συνδικάτου Μεταφορών της Τουρκίας, ΣενούρΦατμάΓκελίκ, μέλος του ΔΣ του Κόμματος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συγγραφέων της Τουρκίας.

Η αντιπροσωπεία του ΕΜΕΡ πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη, 15/12, συνάντηση με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μπ. Αγγουράκη, υπεύθυνο του Τμήματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στις δύο χώρες και τις θέσεις των κομμάτων. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι τα σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων αποφάσεων του Ελσίνκι, είναι σε βάρος των λαών τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας. Υπογραμμίστηκε επίσης η θέληση και από τις δύο πλευρές να δυναμώσει ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας στην περιοχή, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των λαών και των οργανώσεών τους που θα βάλει φραγμό στις προσδοκίες των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Η αντιπροσωπεία του ΕΜΕΡ θα έχει το επόμενο διάστημα μια σειρά ακόμη συναντήσεις με στελέχη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και μαζικών οργανώσεων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ