Κυριακή 19 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ Δυτικής Πελοποννήσου
Ζήτημα τιμής η υπερκάλυψη του πλάνου

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι οργανώσεις της Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, θεωρώντας πως η υπερκάλυψη του πλάνου τους είναι ζήτημα τιμής. Τα μέτρα που παίρνονται από την ΕΠ και τα Νομαρχιακά Γραφεία, δηλαδή οι μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, στις συνοικίες σπίτι το σπίτι και στα χωριά της περιοχής, έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν. Ηδη το πλάνο της ΕΠ έχει καλυφθεί κατά 60%, ενώ όλες οι ΝΕ έχουν ξεπεράσει το 50%. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά: Πρωτοπόρες οργανώσεις της Κεφαλονιάς με κάλυψη 78% του πλάνου και της Ζακύνθου με κάλυψη 63%. Η οργάνωση της Ηλείας μέσα σε τρεις μέρες ανέβασε την κάλυψη του δικού της πλάνου κατά 20% και αυτό δίνει στα μέλη της τη σιγουριά της επιτυχίας. Ολα αυτά αποτελούν πρόκληση για την οργάνωση της Αχαΐας, τα μέλη της οποίας εκφράζουν τη σιγουριά πως παρά την καθυστέρηση, είναι σε θέση να ανατρέψουν την κατάσταση, όπως έκαναν και στην Οικονομική Εξόρμηση για τα 80χρονα του Κόμματος, τότε που η ΝΕ Αχαΐας κάλυψε μέσα σε δεκαπέντε μέρες το 60% του πλάνου της. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της αποφασιστικότητας και της αυταπάρνησης είναι το γεγονός πως πολλοί εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν το δώρο τους ή το μισό μισθό τους στην Οικονομική Εξόρμηση, ενώ άνεργος κατέθεσε ολόκληρο το επίδομα που εισέπραξε και μερικοί συνταξιούχοι τη σύνταξή τους. Κι όπως όλα δείχνουν αυτές οι ενέργειες βρίσκουν συνεχώς μιμητές.

Ολα τα παραπάνω στοιχεία δίνουν τη βεβαιότητα της υπερκάλυψης του πλάνου της ΕΠ. Αυτή η αισιοδοξία διαπερνά τις δηλώσεις του γραμματέα της ΕΠ Δ. Πελοποννήσου, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου Κώστα Μπάτσικα, ο οποίος σημειώνει: «Για τους κομμουνιστές και τους φίλους του Κόμματος η κάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης είναι ζήτημα τιμής . Είναι μια υπόθεση και ένας στόχος που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους κομμουνιστές. Η κάλυψη του πλάνου εξαρτάται από το πόσο θα καταφέρουμε τις επόμενες μέρες να απευθυνθούμε στους χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής, στους εργάτες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, όλους εκείνους που στήριξαν το Κόμμα μας τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Να απευθυνθούμε στους χιλιάδες που μαζί με τους κομμουνιστές έχουν πάρει μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στον σφαγέα Κλίντον, για το κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αραξου, στις εργατικές κινητοποιήσεις, στα παλλαϊκά συλλαλητήρια για την Παιδεία. Είναι χιλιάδες αυτοί που προσβλέπουν στο ΚΚΕ, που καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο, που συνειδητοποιούν ότι η μόνη επιλογή σήμερα είναι ο δρόμος της σύγκρουσης, της αντιπαράθεσης με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.

Οι κομμουνιστές της περιοχής θα απαντήσουν στον αντικομμουνισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπερκαλύπτοντας τα πλάνα τους γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης είναι ένα σημαντικό βήμα για να στηριχτεί η εκλογική μάχη που θα δώσει το Κόμμα, για να πιαστούν οι εκλογικοί στόχοι σε όλους τους νομούς της περιοχής. Για να βγει αποφασιστικά ενισχυμένο το ΚΚΕ και με την ψήφο του ελληνικού λαού. Τις μέρες που απομένουν όλοι και όλες θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επιτυχία αυτής της μάχης. Μπορούμε να κερδίσουμε κι αυτό το στοίχημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ