Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Αποφασιστικά στη μάχη

Συναγερμός μάχης έχει σημάνει για όλους τους κομμουνιστές, τους ΚΝίτες, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, για κάθε αγωνιστή που διεκδικεί μαζί με το σύνολο των εργαζομένων και τα λαϊκά στρώματα όλα αυτά που τους στερούν οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συναγερμός μάχης για κάθε έναν που επιμένει να ελπίζει, να αμφισβητεί, να αγωνίζεται και να διεκδικεί.

Στα ψηφοδέλτια μάχης - που την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσε το ΚΚΕ - συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που είναι αφιερωμένοι στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων, της προοδευτικής διανόησης. Αγωνιστές και αγωνίστριες που δε συμβιβάζονται με τη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό. Συμμετέχουν και συνεργαζόμενοι είτε ως άτομα είτε συνεργαζόμενοι που εκφράζονται από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Η βασική σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ έχει ως γνώρισμα τη συμμετοχή εργατών και εργατριών, μισθωτών γενικότερα, υπαλλήλων, επιστημόνων που έχουν πάρει ενεργό μέρος στους αγώνες, και μάλιστα έχουν τιμηθεί από την ψήφο των εργαζομένων στα συνδικάτα, σε άλλους φορείς του κινήματος. Υποψηφίων που δρουν στις γραμμές του κινήματος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, της αγροτιάς, ώστε να εκφραστεί και με αυτόν τον τρόπο η αναγκαιότητα της συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και στα άλλα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα. Επίσης, συμμετέχουν διακεκριμένοι μαχητές της Τέχνης και της Επιστήμης.


Διακριτή είναι η παρουσία των γυναικών που βιώνουν και προσωπικά τα προβλήματα. Ξεχωριστή θέση έχουν οι νέοι και οι νέες.

  • Το 70% σχεδόν των υποψηφίων είναι εργατοϋπάλληλοι, μισθωτοί εργαζόμενοι, από τους οποίους το 35% έχουν τελειώσει πανεπιστημιακού επιπέδου σχολή
  • Το 40,48% όλων των υποψηφίων ανακηρύσσονται για πρώτη φορά
  • Από ηλικιακή πλευρά, περίπου 20% είναι κάτω των 35 και στο μεγαλύτερο μέρος τους κάτω των 30
  • Το 6,10% είναι αγρότες, το 9% αυτοαπασχολούμενοι, το 7,07% είναι συνταξιούχοι
  • Ηθοποιοί και καλλιτέχνες το 2,20%
  • Οι γυναίκες αποτελούν το 23%

Οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, όλοι όσοι δρουν μαζί τους μέσα στο κίνημα πρέπει να συμβάλουν με τη δική τους δράση, ώστε η κάλπη να φέρει το προσδοκώμενο για το λαό αποτέλεσμα. Γιατί χωρίς αυτήν τη δράση, χωρίς και τη μάχη της ψήφου με την πολιτική και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αυτό το προσδοκώμενο αποτέλεσμα δεν έρχεται από μόνο του «έτσι νέτο - σκέτο».

Η ψήφος στο ΚΚΕ, το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην κάλπη, μπορεί να γίνει όπλο του λαού που θα στοχεύσει κατευθείαν στην καρδιά των αντιλαϊκών, φιλομονοπωλιακών προγραμμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι η ανεξίτηλη κόκκινη σφραγίδα που μπαίνει πάνω στη διαπίστωση που όλο και ευρύτερα λαϊκά στρώματα κάνουν, πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, αντίθετα όλο και πιο χειρότεροι γίνονται. Καμία ανοχή, λοιπόν, όχι άλλη αναμονή, καμία αυταπάτη. Ολοι στη μάχη του ψηφοδελτίου, στην πολιτική-εκλογική μάχη σε κάθε πόλη και χωριό, για ψήφο στο ΚΚΕ τώρα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ