Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, της συμμετοχής στον πόλεμο και στη στρατιωτικοπολιτική βία

Από την αμερικανική κατοχή στο Ιράκ

Associated Press

Από την αμερικανική κατοχή στο Ιράκ
Παλεύουμε:

-- Κατά του ΝΑΤΟ και της νέας δομής του, της διεύρυνσής του με χώρες νέα μέλη ή μέσω του λεγόμενου «συνεταιρισμού για την ειρήνη». Να καταδικαστεί η πολιτική του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων, η δράση εκτός συνόρων, η δυνατότητα προληπτικού χτυπήματος, η χρήση μικρών πυρηνικών, η απειλή και η χρήση βίας.

-- Ενάντια στη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, η οποία θεσμοθέτησε τις Νατοικές συνταγές για επεμβάσεις «όπου θίγονται τα συμφέροντα της Ενωσης». Να καταδικαστεί η συγκρότηση του Ευρωστρατού, η δύναμη ταχείας αντίδρασης και η ανάληψη καθηκόντων στρατού κατοχής στα Βαλκάνια και την Αφρική.

-- Ενάντια στη μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε μισθοφορικό στρατό για δράση εκτός συνόρων στα πλαίσια των ιμπεριαλιστών επιδιώξεων και πολέμων.

-- Καμιά δράση εκτός συνόρων, να επιστρέψουν στη χώρα τα Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο, στη Βοσνία, στην ΠΓΔΜ, στο Αφγανιστάν. Καμιά εμπλοκή στη Μ. Ανατολή, καμιά ενίσχυση οικονομική και εκπαίδευση των «Ταγμάτων Ασφαλείας» στο Ιράκ.

-- Να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την Ελλάδα, της Σούδας, στο Ακτιο, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της «Φωνής της Αμερικής», το Κέντρο Ναυτικών Αποστολών. Να μην παραχωρηθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ζώνες του ελληνικού εναέριου χώρου.

-- Καμιά παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων άμυνας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, καμιά υποχώρηση στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

-- Να ανατραπεί η δήλωση της Μαδρίτης που αναγνωρίζει στην Τουρκία «ζωτικά συμφέροντα» στο Αιγαίο. Η πάλη για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο είναι αγώνας κατά των σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να παίζουν το ρόλο του επιδιαιτητή στην περιοχή με στόχο να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του Αιγαίου.

-- Να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες και οι εξοπλισμοί που υπηρετούν Νατοϊκές ανάγκες. Τα εξοπλιστικά προγράμματα να υπηρετούν αποκλειστικά την άμυνα της χώρας, οπλικά συστήματα με τη μορφολογία του εδάφους, ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, κύρια της κρατικής.

Παλεύουμε κατά των τρομονόμων και της τρομοφιλολογίας που ένα στόχο έχουν, να ταυτίσουν την πάλη των λαών για κοινωνική απελευθέρωση, για κοινωνική πρόοδο, για το σοσιαλισμό, με την τρομοκρατία. Η νεολαία έναν τρομοκράτη έχει απέναντί της, τον ιμπεριαλισμό, την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Διεκδικούμε κατάργηση του μισθοφορικού στρατού και την επιχείρηση παγίδευσής της στα σώματα τύπου ΕΠΟΠ, μερικής απασχόλησης, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Ο μισθοφορικός στρατός όχι μόνο δεν απαντά στο πρόβλημα της ανεργίας, αντίθετα θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος του λαού και της νεολαίας που διεκδικεί τα δικαιώματά της, με βάση το δόγμα δράσης των ενόπλων δυνάμεων και των μισθοφόρων στο εσωτερικό της χώρας. Το ΚΚΕ εναντιώνεται στο θεσμό, όχι στους νέους που σπρωγμένοι από την ανεργία πείθονται να μετέχουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχείρηση παραπλάνησης του λαού(2009-06-17 00:00:00.0)
Στο Κόσσοβο για την εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών(2006-06-30 00:00:00.0)
Ο αυτόματος πιλότος του ΝΑΤΟ(2002-08-10 00:00:00.0)
Πραιτοριανοί στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ(2001-06-29 00:00:00.0)
Στα μέτρα του επιθετικού δόγματος του ΝΑΤΟ(2000-07-30 00:00:00.0)
Βγάλτε τους στην αναφορά!(2000-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ