Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ισραηλινές προκλήσεις και φημολογίες

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη νότια Λωρίδα της Γάζας μεταξύ μαχητών της «Χαμάς» και Ισραηλινών στρατιωτών που πραγματοποίησαν άλλη μια σύντομη εισβολή. Κατά τη διάρκειά της, τραυματίστηκαν τρεις μαχητές της «Χαμάς». Αλλοι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν πυρά έξω από τη Νάμπλους, στη Δυτική Οχθη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αμπάς διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ» σύμφωνα με το οποίο Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συνομιλούν μυστικά, μεταξύ τους, και έχει πρόταση στην Παλαιστινιακή Προεδρία να αναλάβει τον έλεγχο του διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη. Αντίθετα, η Παλαιστινιακή Αρχή δε σχολίασε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε το Κέντρο ΜΜΕ και Επικοινωνίας της Ιερουσαλήμ, όπου η παλαιστινιακή κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη ως προς την κυβέρνηση της «Χαμάς» και της «Φατάχ» με τον Σαλάμ Φαγιάντ.

Με βάση τα αποτελέσματα, το 47% των Παλαιστινίων τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης Φαγιάντ και των μέτρων της, και μόλις το 24% εγκρίνει την πολιτική της «Χαμάς». Εντούτοις, το 44% εκτιμά ότι η κυβέρνηση της «Χαμάς» είναι αποτελεσματικότερη ως προς την ασφάλεια και την τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ