Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΑΣΟΚ
Με σημαία την κούφια αντιδεξιά ρητορεία

Στο Αγρίνιο μίλησε χτες ο Γ. Παπανδρέου

Σκηνικό κούφιας αντιδεξιάς ρητορείας, με «συνθήματα» της δεκαετίας του '80 περί «νέας αλλαγής», έστησε χτες από το Αγρίνιο ο Γ. Παπανδρέου σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αναδείξει τις ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με μοναδικό στόχο να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο Γ. Παπανδρέου ...επιτέθηκε χτες στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι έχει «κρυφό σχέδιο» για την επομένη των εκλογών και απευθύνθηκε «σε όσους δεν είχαν ζήσει στο παρελθόν τη δεξιά και όσους θυμήθηκαν και πάλι τη σημαίνει δεξιά». Πίσω από τις «αντιδεξιές κορόνες», ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να κρύψει την πλήρη ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και πολύ περισσότερο ότι στο πρόγραμμά του έχει τους ίδιους σχεδιασμούς με το ...«κρυφό σχέδιο» της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεσμεύτηκε» για «δίκαια αναδιανομή του εισοδήματος» και ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα βάλει τέρμα στην ευνοϊκή φορολόγηση του κεφαλαίου», αλλά την ίδια στιγμή καλούσε τους εργαζόμενους να προσαρμοστούν «στα νέα δεδομένα της αγοράς» και της «ανταγωνιστικότητας» ...μοιράζοντας «καλές δουλιές», «μερικής» και «κοινωνικής εργασίας». Βέβαια, αναφερόμενος ειδικότερα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ελκυστική η περιοχή για επενδύσεις σε επιχειρηματικά κεφάλαια εγχώρια και ξένα», δίνοντας νέα «κίνητρα», «φοροαπαλλαγές» και φτηνό εργατικό δυναμικό για το μεγάλο κεφαλαίο, όπως εξάλλου δεσμεύεται και το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του.

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους αγρότες να αξιοποιήσουν τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και υποσχέθηκε ότι θα «ηγηθεί προσωπικά σε κάθε μελλοντική μάχη για την προώθηση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου, στο πλαίσιο της ΕΕ». Μοίρασε αόριστες υποσχέσεις, την ίδια στιγμή που ο αγροτικός κόσμος του νομού ξεκληρίζεται από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική που από κοινού ψήφισαν στις Βρυξέλλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ