Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα δώσουν τη μάχη στα σκάνδαλα και στα διαδικαστικά

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ερώτηση για το πόρισμα Ζορμπά και την εκμετάλλευσή του στην προεκλογική περίοδο

Το σχόλιο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ζητήθηκε χτες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου - όπου παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ - για το πώς βλέπει την έκθεση Ζορμπά, αλλά και πώς αναμένει να εξελιχθεί πλέον η εκλογική διαδικασία, η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων με επίκεντρο αυτό το γεγονός. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία διεκδικούν την κυβέρνηση δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συζητάνε μεταξύ τους για τα σκάνδαλα, υπαρκτά σκάνδαλα. Δεν έχουν άλλη επιλογή.

Να σας πω ένα παράδειγμα και θα έρθω μετά και στον κ. Καραμανλή.

Ο κ. Παπανδρέου χτες έκανε επίσκεψη στα Ασφαλιστικά Ταμεία, το επίκεντρο του θέματος ήταν το ομόλογο. Δεν ασχολήθηκε με το όλο πρόβλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τι είπε μόνο; Θα κάνουμε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για να δούμε την αναμόρφωση του ζητήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οπου ακούτε συγκρότηση επιτροπής και διάλογο, τρέμετε!

Επρεπε να μιλήσει για τα όρια συνταξιοδότησης. Είπε, θα διευρυνθεί ο αριθμός των συνταξιούχων που παίρνουν ΕΚΑΣ.

Εμείς διεκδικούμε ανεβασμένους μισθούς για να υπάρχουν και ανεβασμένες συντάξεις. Θα συζητάμε πόσοι θα πάρουν το ΕΚΑΣ ή ότι πρέπει τουλάχιστον 1.300 ευρώ να είναι ο κατώτερος μισθός και να είναι η σύνταξη 1.050;

Μπορούμε να συζητάμε τη σύνταξη έξω από το μισθό και έξω από τη σταθερή δουλιά; Γιατί μπορεί να βρεις μια δουλιά και να βγάζεις 700-800-900 ευρώ και ύστερα από 6 μήνες να σου πούνε χαίρετε.

Ο κ. Καραμανλής τι είπε χτες; Οτι η Ελλάδα έγινε ενεργειακός κόμβος. Με συγχωρείτε, δηλαδή, ο άνεργος τι έχει να κερδίσει απ' αυτό, γιατί κάποιοι επιχειρηματίες ανέλαβαν να διακινήσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μέσω Ελλάδος; Μήπως θα πέσει η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για μας; Οχι. Ανεβασμένη θα είναι.

Επομένως, θα δώσουν τη μάχη σε δύο ταμπλό. Στα σκάνδαλα, στα κουτσομπολιά, στα διαδικαστικά και στα πολύ γενικότερα υψιπετή οράματα τα οποία είναι καθαρά ταξικά.

Εμείς, λοιπόν, δε θέλουμε να πέσουμε σε αυτό τον πειρασμό, γιατί θα προσπαθήσουν να μας τραβήξουν σε μια τέτοια συζήτηση και εμείς κινδυνεύουμε, μη νομίζετε, δεν είμαστε ανεπηρέαστοι από κινδύνους. Είτε να κουτσομπολεύουμε, είτε να φωνάζουμε και να χαθεί από τον κόσμο η συνολική γραμμή που το κάθε κόμμα βάζει για κρίση στις εκλογές. Γιατί το θέμα δεν είναι οι προεκλογικές θέσεις, είναι τι έκανες και αυτό που έκανες τι εγγύηση δίνει για το αύριο.

Για το συγκεκριμένο θέμα εμείς τοποθετηθήκαμε ως κόμμα. Πρόκειται για σκάνδαλο μεγάλο. Είναι πολιτικό σκάνδαλο, κυβερνητικό σκάνδαλο το συγκεκριμένο θέμα των ομολόγων. Αυτό το θέμα θα σκεπάσει γενικότερα την κατάσταση που υπάρχει στο ασφαλιστικό σύστημα, το τζογάρισμα, το πόσα χρωστάνε. Δισεκατομμύρια χρωστάει κράτος και εργοδοσία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Θα συζητάμε ποια ονόματα ενέχονται σε αυτό το σκάνδαλο; Εάν είχαμε ένα χρόνο μπροστά μας για τις εκλογές και εμείς θα ζητάγαμε και τα ονόματα και τη μαμά τους και τον μπαμπά τους αυτών και την οικογενειακή τους κατάσταση και το πόθεν έσχες. Δεν προλαβαίνουμε σε 20 ημέρες να ασχοληθούμε με αυτά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ