Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψευτοδιλήμματα και ... συμπτώσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΡΑΙΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ θέτουν στους Ελληνες ψηφοφόρους: Πρυνιωτάκη ή Παπακωνσταντίνου; Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μιλάμε φυσικά, που είναι προφανές ότι επέλεξαν τη σκανδαλολογία ως πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Οι «μπλε» προφανώς θα κάνουν «σημαία» τη δίωξη για 4 κακουργήματα εναντίον του πρώην διευθυντή του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, ενώ οι «πράσινοι» θα πιαστούν για τα καλά από τα μπερδέματα μεταξύ Κολιοκώστα και Ζορμπά.

Οποιος διανοηθεί να μιλήσει γι' αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο τον ελληνικό λαό (όπως, π.χ., το τι θα γίνει με το Ασφαλιστικό) είναι ...εκτός θέματος.

Εννοείται, φυσικά, ότι τους ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα σκάνδαλα με τα αποθεματικά των Ταμείων που έγιναν στο παρελθόν. Γι' αυτά που θα γίνουν στο μέλλον, ούτε λέξη.

Και θα γίνουν πολλά ακόμα, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν ασυζητητί ότι πρέπει να συνεχιστεί το τζογάρισμα των αποθεματικών όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΏΣΕΙΣ που διαπιστώνει ο πρωθυπουργός, εκπληκτικές! Συνέπεσε - είπε - η επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ στα Λιόσια με την ανακοίνωση της ΕΣΥΕ για μείωση της ανεργίας από το 11,3 στο 7,7%!

Η σύμπτωση είναι προφανώς τόσο «τυχαία», όσο αληθινά είναι και τα ποσοστά μείωσης της ανεργίας.

Να υποθέσουμε ότι η επόμενη επίσκεψή του σε κάποιο γεωργικό συνεταιρισμό θα ...συμπέσει και αυτή με κάποια ανακοίνωση της ΕΣΥΕ για αύξηση της αγροτικής παραγωγής;

Τι να κάνουμε, είναι ...τυχερός ο άνθρωπος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ αυτή η ...ευθιξία του «ΜΕΓΚΑ» σε ό,τι αφορά το κόμμα του Καρατζαφέρη έχει φθάσει πλέον σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Φανταζόμαστε ότι είναι θέμα δημοσιογραφικής αξιολόγησης της πολιτικής επικαιρότητας. Αλλωστε, τόσοι «έγκριτοι» έχουν μαζευτεί εκεί...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ