Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει «πρώτο τραπέζι» για τους ιδιώτες της Υγείας

Να εμποδίσουν και με την ψήφο τους τα χειρότερα που έρχονται, κάλεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Συζητώντας με εργαζόμενους του νοσοκομείου
Συζητώντας με εργαζόμενους του νοσοκομείου
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εναλλάξ εδώ και χρόνια, έχουν στήσει "πρώτο τραπέζι πίστα" στους επιχειρηματίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους στον τομέα της Υγείας και από τον τομέα της Υγείας.

Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα που οξύνει όλα τα χρόνια υπάρχοντα προβλήματα και όσον αφορά τη λειτουργία του συστήματος Υγείας και όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών και κυρίως όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές των εργαζομένων. Επαγρύπνηση, λέμε εμείς. Με διάφορα προσχήματα, υπαρκτά ή όχι, μπορεί να περνάνε τομείς στον ιδιωτικό τομέα, π.χ.: Σήμερα πληροφορήθηκα ότι υπάρχει κίνδυνος η μονάδα ανάνηψης του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του "Ευαγγελισμού", που έχει πρόβλημα βλάβης, ενώ μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου, να πάει στο "Ερρίκος Ντυνάν".

Η περικύκλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα πάσης φύσεως ιδιωτικά μπορεί να προχωρήσει σε κάθε βήμα και να μην το πάρουμε χαμπάρι. Επομένως, επαγρύπνηση. Για μας, το θέμα της δημόσιας αποκλειστικά και δωρεάν Υγείας χωρίς την παρουσία επιχειρηματιών είναι βασικό κριτήριο ψήφου και οπωσδήποτε αφορά τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σε κάθε βήμα, στα μαγειρεία, στα πλυντήρια, στα νέα εργαστήρια, στα νοσηλευτικά τμήματα, στις διοικητικές υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τις εκρηκτικές ελλείψεις προσωπικού, τις συνθήκες δουλιάς, τους καθηλωμένους μισθούς.

Να εμποδίσουμε τα χειρότερα

«Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι όπως εσείς, με χαμηλούς μισθούς, χωρίς κατοχύρωση δουλιάς, με τα συνεργεία των εργολάβων, να δείξετε την παραμικρή ανοχή στα κόμματα που κυβέρνησαν, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που εξασφάλισαν στην Υγεία ήταν η κερδοφορία του επιχειρηματικού κεφαλαίου. Που επενδύει γιατί ξέρει ότι μετά τις εκλογές θα έρθουν νέα μέτρα υπέρ του», υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα μιλώντας στους εργαζόμενους.

Η ιδιωτικοποίηση, συνέχισε, ξεκίνησε με τα συνεργεία καθαριότητας και σε λίγα χρόνια θα έχουμε γιατρούς που θα δουλεύουν για εργολαβικά συνεργεία. Αρνούνται να κάνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία - πρόσθεσε - γιατί θέλουν πρώτα να ανατρέψουν εντελώς τις εργασιακές σχέσεις. «Να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται», τόνισε, επισημαίνοντας ότι στην Υγεία θα παρθούν πολλά αντιλαϊκά μέτρα μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων, ενώ στο επίκεντρο της επίθεσης θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα

«Δεν μπορεί να υπόκειται στους νόμους της αγοράς το ζήτημα της Υγείας», είπε η Αλ. Παπαρήγα και κάλεσε τους εργαζόμενους: «Να φανεί στην κάλπη η δυσαρέσκεια. Να κοντύνουμε το ανάστημα στα δυο κόμματα. Να φοβηθούν. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ που απέδειξε ότι από την πρώτη στιγμή αντιπάλεψε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Το μόνο κόμμα που ξεκάθαρα παλεύει για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, για να μην πληρώνει ο λαός, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για δουλιά με πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους στην Υγεία».

Η Αλ. Παπαρήγα φτάνοντας στο νοσοκομείο είχε σύντομη συνάντηση με τη διοίκησή του, όπου εξέφρασε την ανησυχία της για τις πληροφορίες που θέλουν τη Μονάδα Ανάνηψης Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών του «Ευαγγελισμού» που παρουσίασε βλάβη να μεταφέρεται στο «Ερρίκος Ντυνάν». Ακόμα, κατέθεσε τη διαμαρτυρία του Κόμματος για το γεγονός ότι η διοίκηση κάλεσε την αστυνομία την ημέρα της επίσκεψής της στο νοσοκομείο, με το πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι κολλούσαν αφίσες του ΚΚΕ στο χώρο!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ειδικό σχέδιο» ανακύκλωσης κενών και μοιράσματος «πελατείας» σε ιδιώτες κλινικάρχες(2021-03-04 00:00:00.0)
Αύριο Δευτέρα στον «Ευαγγελισμό» για Υγεία - Πρόνοια(2012-09-16 00:00:00.0)
Σε ιδιώτες το φιλέτο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού(2009-03-17 00:00:00.0)
Κάνοντας μπίζνες στην Υγεία...(2008-11-18 00:00:00.0)
«Εμφραγμα» απ' τις ελλείψεις(2002-10-25 00:00:00.0)
«Λίστα» προβλημάτων στον «Ευαγγελισμό»(2000-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ