Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πιστεύουμε ακράδαντα στους νέους ανθρώπους

Με νέα ζευγάρια συνομίλησε, την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα, στους νέους και τις νέες, προχτές το πρωί, σε συνάντηση που είχε με νέα ζευγάρια. Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας ήταν γεμάτη και η συζήτηση που έγινε πλούσια και ενδιαφέρουσα. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματά τους και ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος για τα νέα ζευγάρια. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ' τα προβλήματα της νεολαίας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Σας πήραμε χαμπάρι»...

Απευθυνόμενη στο νεανικό ακροατήριο, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Πιστεύουμε ακράδαντα και απευθυνόμαστε στους νέους ανθρώπους, στις νεότερες ηλικίες, τα νέα ζευγάρια, σε αυτούς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά ή για δεύτερη και έχουν μια πρώτη εμπειρία και τους ζητάμε με την ψήφο τους εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπέρ του ΚΚΕ, να δηλώσουν το εξής: "Σας πήραμε χαμπάρι. Θα πληρώσετε. Δε σας χρωστάμε τίποτα, εσείς μας χρωστάτε και πρέπει να πληρώσετε. Και γι' αυτά που μας στερείτε και γι' αυτά που υποφέρουν οι γονείς μας, οι οικογένειές μας"».

Οπως εξήγησε, «γι' αυτό ακριβώς απευθυνόμαστε στις νεότερες ηλικίες που ανήκουν στα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Μπορεί και πρέπει μέσω της ψήφου να διατρανώσει και το εξής πράγμα: Για τη νέα γενιά δεν μπορούν να αποτελέσουν ιδανικά τα ιδανικά των γιάπηδων, των βολεμένων ύστερα από μεταγραφή (υπάρχουν και οι βολεμένοι εκ μεταγραφής) ή αν θέλετε - είναι το "καινούργιο" και το "μοντέρνο" τώρα - δεν μπορεί να την εκφράσει ο οικολογισμός των ανθρώπων τύπου Αλ Γκορ, ο οποίος είναι στο επίκεντρο σήμερα, είναι ο νέος οικολογικός ήρωας»!

Παλεύουμε για να έχει πλήρη δικαιώματα η νέα γενιά

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η ψήφος εκφράζει και κάτι βαθύτερο και πρέπει να το εκφράσει αυτό. Εμείς παλεύουμε και κυριολεκτικά το εννοούμε να έχει η νέα γενιά πλήρη δικαιώματα στη ζωή της. Το δικαίωμα να κάνει ελεύθερα οικογένεια. Στις σπουδές, στην Υγεία, στην πρόληψη, στο περιβάλλον, στις διακοπές, σε όλα τα θέματα πλήρη δικαιώματα. Η νεολαία πρέπει να απορρίψει αυτό που προσφέρουν και προεκλογικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εδώ βεβαίως επηρεάζονται και άλλα μικρότερα κόμματα. Δηλαδή, τι προσφέρουν; Μια μερική - ευκαιριακή δουλιά, μισθούς και εισοδήματα τύπου επιδομάτων. Μια ζωή με φοιτητικά δάνεια, με δάνεια για γάμο και για διακοπές και μάλιστα ξεδιάντροπα το βάζουν και στα προγράμματά τους».

Τέλος, πρόσθεσε, πως «στις εκλογές με την ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί η απλή ριζοσπαστική διαμαρτυρία, η απλή αν θέλετε κριτική στάση απέναντι σε ό,τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στον τόπο και αφορά τους νέους και τις νέες, μέχρι βεβαίως η δίψα και θέληση για πάλη, για ρήξη και ανατροπή. Για ουσιαστική επίλυση του πολιτικού προβλήματος της χώρας που συνίσταται, όχι απλώς στη διακυβέρνηση του τόπου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά από την εξουσία των μονοπωλίων, του κεφαλαίου».

Ενδιαφέρουσα συζήτηση

Μετά την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ακολούθησε συζήτηση όπου τέθηκαν πολλά ζητήματα που απασχολούν τους νέους. Μεταξύ αυτών, υπήρξε προβληματισμός για το κομμάτι των νέων που θεωρεί πως η πολιτική είναι κάτι που δεν τους αφορά. Τονίστηκε ο ρόλος της κυρίαρχης ιδεολογίας στη διαμόρφωση αυτής της αντίληψης, ενώ επισημάνθηκε πως με επίμονη προσπάθεια και συζήτηση μπορεί να αλλάξει. Ενα άλλο σημαντικό θέμα ήταν αυτό για την πρόταση του ΚΚΕ για προγράμματα λαϊκής στέγης, γενικότερα, αλλά και ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια. Σε αυτό το σημείο, η Αλ. Παπαρήγα εξήγησε πως είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται μια φιλολαϊκή πολιτική, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να την ασκήσουν.

Κουβεντιάστηκε επίσης η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, στους νέους εργαζόμενους. Αναφέρθηκε, μάλιστα, ένα παράδειγμα μιας εργαζόμενης που της ζητήθηκε να επιστρέψει στη δουλιά της 15 μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της. Στη συζήτηση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ