Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Εμφαση στην περιφέρεια ... κατόπιν εορτής

Σε ποσοστό πάνω από 6% πανελλαδικά, έθεσε τον εκλογικό πήχη για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο Νομό Σερρών. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος και στις Σέρρες - μετά το Ηράκλειο - και προσπάθησε να πείσει πως η επιλογή αυτή έγινε για να αναδειχτεί η έμφαση που δίνει η Ριζοσπαστική Αριστερά στην περιφέρεια.

Κλαίγοντας το πτώμα του νεκρού αφού προηγουμένως συνήργησε στο έγκλημα, ο Α. Αλαβάνος αναφέρθηκε στο οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας και την αποβιομηχάνιση που πλήττουν συνολικά την περιοχή, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και σημείωσε πως εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται, η Μακεδονία, η Βόρεια Ελλάδα, έχασε το τρένο της ανάπτυξης και τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια.

Κουβέντα δεν είπε, όμως, για τη στήριξη που παρέχει ο ΣΥΝ στις κεντρικές επιλογές της ΕΕ (βλ. ΚΑΠ, Μάαστριχτ κλπ.), που εξειδικεύουν στη συνέχεια και υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οδηγούν στην παραγωγική διάλυση, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Αντίθετα, συνεπής στο ρόλο του, προσπάθησε να παραπλανήσει το λαό λέγοντας πως η αγροτική παραγωγή μπορεί να επιβιώσει «με την παρουσία ενός κράτους, μιας πολιτείας, η οποία θα στείλει πάλι τον γεωπόνο και τον κτηνίατρο και θα στήσει υπηρεσίες στήριξης στους αγρότες, θα τους βοηθήσει στον προσδιορισμό καλλιέργειας και με μια πολιτεία η οποία θα έχει μια διεκδικητική παρουσία στην ΕΕ».

Το μόνο αδιέξοδο που βλέπει είναι αυτό της επαναλαμβανόμενης και στείρας δικομματικής εναλλαγής.

Εμφάνισε το ΣΥΝ ως τη μόνη αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «οι μεγάλες μάχες πάνω σε πολιτικά ζητήματα έγιναν ανάμεσα στη ΝΔ και τον Συνασπισμό». Και δήλωσε ότι «σ' αυτές τις εκλογές αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθεί να κατατάσσει στις δυνάμεις της «Αριστεράς».

Τέλος, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στην πολιτική του ΣΥΝ και στις επιλογές του σε μια σειρά ζητήματα και επανέλαβε πως «αν το ΚΚΕ επιλέγει ως αντίπαλό του το Συνασπισμό είναι σε ένα επίπεδο που δε θα είμαστε παρόντες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ