Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΤΟΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΜΑΖΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ: «Το ερώτημα που χρειάζεται επειγόντως να απαντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αν θα μιλήσει στα μεσοστρώματα (...) Αυτό το στρώμα ψηφοφόρων δεν προσεγγίζεται ούτε με απλοϊκές οξύτητες (...) ούτε με τις ακόμη απλοϊκότερες προσεγγίσεις που τώρα του εισηγούνται: Οτι για τους σημερινούς χρηματιστηριακούς κραδασμούς "φταίει η κυβέρνηση" (...) Τα μεσοστρώματα ζουν νωρίτερα από όλους την ανασφάλεια: Αλλος στο στεγαστικό του, ο δεύτερος στον κλονισμό της καλής δουλειάς του, ο τρίτος στο χαρτοφυλάκιό του. Νοιάξιμο χρειάζονται, δε μασάνε τον σανό της υπεραπλούστευσης. "Πρέπει" ο χώρος αυτός να χαριστεί πάλι στους απέναντι;» (ο Α. Δ. Παπαγιαννίδης στο ΒΗΜΑ).

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ: «Εμφανιζόμενος ο ίδιος, αλλά και η ΝΔ, ως ο εκφραστής των μεταρρυθμιστικών πολιτικών, τοποθετείται στο πολιτικό κέντρο και ωθεί τον κ. Γ. Παπανδρέου στα άκρα, αναγκάζοντάς τον να ακολουθεί τακτικές πόλωσης και αρνητικό πολιτικό λόγο. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Καραμανλής θεωρεί ότι κερδίζει κατά κράτος την ψήφο των σκεπτόμενων πολιτών και των δυναμικών στρωμάτων της κοινωνίας. Τέτοια εξέλιξη, όμως, σημαίνει ταυτοχρόνως ότι ο πολιτικός λόγος του ΠΑΣΟΚ εν πολλοίς μοιάζει πλέον με αυτόν του ΣΥΝ. Αυτό, όμως, είναι ενδιαφέρον σε πολλά επίπεδα. Διότι, όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, στο μέγα ζήτημα της Παιδείας όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου ταυτίζεται με τον κ. Α. Αλαβάνο, τότε γιατί ο πολίτης να επιλέξει τον πρώτο και όχι τον δεύτερο (...) Η παρουσία του ΣΥΝ γενικώς αποτελεί θέμα, διότι εάν δεν εισέλθει στη Βουλή ευνοείται το πρώτο κόμμα, εάν εισέλθει στερεί ψήφους από το ΠΑΣΟΚ. Και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή φαίνεται να ευνοείται η Νέα Δημοκρατία» (ο Νίκος Τσούτσιας στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «Η αλήθεια είναι ότι η νεοφιλελεύθερη νεοδημοκρατική πολιτική οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο την οικονομία, έως και σε αδυναμία να καταρτίσει προϋπολογισμό, που να καλύπτει έστω και μέρος των πρωθυπουργικών υποσχέσεων» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ Η ΠΕΖΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Κονδύλι 80.000 ευρώ για ρεύμα σε μαντρί; Ασφαλώς! Και αυτό γίνεται. Αρκεί ο τσοπάνης να ασκεί επιρροή σε αρκετούς ψηφοφόρους...» (στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες σε ρότα ενδοαστικών ανταγωνισμών(2014-12-13 00:00:00.0)
Πολιτική συμμαχία με ταυτότητα(2008-09-11 00:00:00.0)
Και τομές ο «Δαρείος»(2007-08-31 00:00:00.0)
Πολιτικό θέατρο με φόντο την αντιλαϊκή πολιτική(2005-06-09 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο «σχέδιο Ανάν», ΝΑΙ σε ενιαία Κύπρο(2004-04-22 00:00:00.0)
Στείρες «προεδρικές» κάλπες ενόψει γενικών εκλογών(2003-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ