Σάββατο 18 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέμα τους η ελιά

Το δέντρο που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με την Ελλάδα, στη διαδρομή της ανά τους αιώνες, η ελιά, είναι το θέμα της κοινής έκθεσης των Αγγελου Παναγιωτίδη και Θανάση Πάνου που φιλοξενείται στην αίθουσα Fine Arts Καπόπουλος στη Μύκονο από τις 4/8 και θα διαρκέσει έως τις 22/8.

Ο Αγγελος Παναγιωτίδης εμπνεύστηκε από το δέντρο που συνοδεύει την ελληνική φύση και παράδοση για να δημιουργήσει εντυπωσιακής αισθητικής γλυπτά, ενώ ο Θανάσης Πάνου αποτύπωσε τους καρπούς και τα φυλλώματά του στα δικά του ζωγραφικά έργα με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο.

Ο Αγγελος Παναγιωτίδης γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1950. Παρουσίασε τα πρώτα του έργα στο ατελιέ του το 1990, μετά από 20 χρόνια έρευνας σ' όλα τα μέταλλα που χρησιμοποιεί η γλυπτική. Κορύφωση της δημιουργίας του αποτελεί η έκθεση που πραγματοποίησε στην Αθήνα το 2004 και η ταυτόχρονη συμμετοχή του σε εκθέσεις που εντάχθηκαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας.

Ο Θανάσης Πάνου (ψευδώνυμο του Elidon Haxho) κατά πολύ νεότερος, βρήκε στην ελιά ένα δυναμικό μέσο έκφρασης. Γεννημένος στην Αλβανία συνάντησε αρκετές δυσκολίες, μέχρι να καταφέρει να βρει το δρόμο του στην Τέχνη. Ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης λέει για τον ομότεχνό του: «Αν και ουσιαστικά αυτοδίδακτος ο Elidon δεν έμεινε στη συνηθισμένη αυτοϊκανοποίηση και στην απλοϊκότητα, αλλά από την αρχή ερευνούσε, ανησυχούσε, τολμούσε, είχε βέβαια αμφιβολίες, ζητούσε την κριτική και πάντα προχωρούσε και δεν τον τρόμαζε η πολλή δουλιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ