Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μέτρα και πράξε

Του Κώστα Μητρόπουλου από ΤΑ ΝΕΑ
Του Κώστα Μητρόπουλου από ΤΑ ΝΕΑ
«Εκλογές στην ώρα τους» σημαίνει - ομολογείται εξάλλου - πως η αστική τάξη κρίνει ότι τώρα είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να προωθηθούν αποφασιστικά οι επόμενες ανατροπές. Αφού, βεβαίως, πρώτα εξασφαλιστεί η «λαϊκή συναίνεση» και με την ψήφο. Που σημαίνει μέτρα διπλά και τριπλά την κάθε επιλογή σου.

Την ώρα που οι Γ. Παπανδρέου, Λ. Ζαγορίτης, Γ. Καρατζαφέρης και Στ. Παπαθεμελής θα συναντιούνται στη Βέροια για να πάρουν την ευχή της Παναγιάς - όπως εξάλλου θα συμβεί και με τον Κ. Καραμανλή στην Τήνο - δε βλάπτει να θυμάσαι πως η σημερινή μέρα είναι και μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι οποίες όλο και περισσότερο κινούνται στον αστερισμό του μισθοφορικού στρατού, της δύναμης, δηλαδή, εκείνης που κρίνεται καταλληλότερη για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές ανάγκες του καπιταλισμού.

Εχουν δίκιο ορισμένοι αρθρογράφοι του ΠΑΣΟΚ. Σου λένε, δεν μπορεί εμείς να έχουμε θυσιάσει τις διακοπές μας για να μοιράζουμε «νον πέιπερ» και σεις να απλώνετε την αρίδα στις παραλίες. Ασε που παραμένουν στις παραλίες ακόμα κι αυτοί που έχουν αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια...

Οπότε μέσα στο γενικό χαμό, στις 8.45 χτες το πρωί, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούσαν πως είναι λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ξεκίνησε έγκαιρα την εκλογική καμπάνια, «σκάει μύτη» σε τηλεοπτικό παράθυρο ο δηλωμένος πράσινος γνωστός εργατολόγος Α. Μητρόπουλος και βεβαιώνει ότι έγιναν ήδη αρκετά θετικά για τους τρίτεκνους κι ότι είναι σε θετική κατεύθυνση και οι νέες εξαγγελίες του Καραμανλή. Κόκαλο, στο άλλο παράθυρο η Δαμανάκη, ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά ο Καμένος.

Ε, είναι να μην πάρει τις βαλίτσες του και βουρ για έξω ο Παπανδρέου;

Σου λέει, αφού έτσι κι αλλιώς ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, αφού έτσι κι αλλιώς για τα ίδια πράγματα μιλάμε, τα ίδια εξαγγέλλουμε, δεν κάνουμε και καμιά άλλη πιο ευχάριστη δουλιά...

Κι αφήνει μόνο του στο «αντιδεξιό μέτωπο» τον Αλαβάνο να δηλώνει ότι το κύριο είναι να ηττηθεί η ΝΔ. Μόνο που κι αυτουνού οι διαφημιστές λείπουν σε διακοπές, φέρνοντας σε απόγνωση την «Αυγή» που διαπιστώνει πως δεν επαρκεί ο χρόνος για να ενημερωθούν οι πολίτες. Θλίψη.

Στο μέτωπο της κυκλοφορίας: Προχτές η «Απογευματινή» έδινε 3.000 μονιμοποιήσεις, χτες έδωσε 3.094 προσλήψεις, αφήνοντας πίσω τη «Χώρα» που έδωσε μόνο ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 3.560 ανθρώπους με αναπηρία. Μακράν όλων ο «Αδέσμευτος» του Ρίζου, ασχολείται με την υγιεινή ζωή, όπως πρέπει να κάνει κάθε σοβαρός δεξιός όταν σφίγγει το ζωνάρι. Εχει φτιάξει σχολή ο Αλαφούζος που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ο νέος συνεταίρος του Ρίζου. Τα σώβρακα πάντως τους τα παίρνει το «Εθνος» που αποκαλύπτει πως θα είναι 8.983 οι προσλήψεις.

Ασχετο: Κράτα στα υπόψη τα στοιχεία για την κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία. Αύριο θα σου τα παρουσιάσουν και ως αποδείξεις ότι μόνο έτσι πρέπει να λειτουργεί το σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ