Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ »
Μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια «Ειρηνική αποστολή 2007»

Ξεκίνησαν στην περιοχή Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας τα στρατιωτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Ειρηνική αποστολή 2007», που οργανώνει η «Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης» - ΟΣΣ (Κίνα, Ρωσία, Καζαχστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν), με τη συμμετοχή περίπου 6 χιλιάδων ανδρών, εκ των οποίων περίπου 2.000 Κινέζοι στρατιώτες. Ανάλογες είναι και οι ρωσικές δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο η Ρωσία, όσο και η Κίνα θα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες αυτών των γυμνασίων από 6 μεταφορικά αεροπλάνα, 8 καταδιωκτικά και 24 ελικόπτερα η κάθε πλευρά.

Τα γυμνάσια θα κορυφωθούν στις 17 Αυγούστου παρουσία των Προέδρων της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και Κίνας, Χου Τζιντάο.

Στις 16 και 17 Αυγούστου στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, θα πραγματοποιηθεί η 7η Συνάντηση Κορυφής των ηγετών της ΟΣΣ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι 4 χώρες παρατηρητές (Ινδία, Πακιστάν, Ιράν, Μογγολία).

Αν και τα στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν με πολλαπλές ανακοινώσεις Κινέζων και Ρώσων αρμοδίων, πως η ΟΣΣ δεν είναι το «ΑντιΝΑΤΟ» και πως ακόμη η ΟΣΣ «δε στρέφεται εναντίον κάποιας άλλης χώρας ή διακρατικής οργάνωσης», την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως η ΟΣΣ αρνήθηκε να επιτρέψει σε παρατηρητές των ΗΠΑ να παρακολουθήσουν τα «αντιτρομοκρατικά» γυμνάσια της ΟΣΣ, παρά την εκδήλωση ενδιαφέροντος των Αμερικανών.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ