Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο δικομματισμός δεν αλλάζει, ας αλλάξουν επιλογή οι εργαζόμενοι!

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον «Ρ»

Οι εξαγγελίες ψευτοπαροχών και οι οξυμένοι, μα ανούσιοι, δικομματικοί καυγάδες χαρακτηρίζουν την άτυπη προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εποφθαλμιούν, ο καθένας για τον εαυτό του, τον κυβερνητικό θώκο, μοιράζονται όμως τον κοινό στόχο να βγει το δικομματικό πολιτικό σύστημα κι από αυτήν την αναμέτρηση, αλώβητο. Να μην εκφραστεί μέσω της κάλπης η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή για τις βαριές συνέπειες της πολιτικής στην οποία και οι δύο είναι δεσμευμένοι.

Με δήλωσή της στον «Ρ», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα καλεί τους εργαζόμενους, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα να αγνοήσουν τα προεκλογικά τερτίπια του δικομματισμού και με γνώμονα, τόσο την εμπειρία των τελευταίων 20 ετών, όσο και το γεγονός πως μετά τις εκλογές, είτε η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση είτε το ΠΑΣΟΚ, θα εξαπολύσουν νέα ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους, να εγκαταλείψουν και τα δύο αυτά κόμματα και να ενισχύσουν αποφασιστικά στην κάλπη το ΚΚΕ.

Ολόκληρη η δήλωση της Αλ. Παπαρήγα έχει ως εξής:

«Η εκλογολογία και οι προεκλογικές εξαγγελίες - παροχές πτωχοκομείου - τα "σκληρά ροκ", οι οξυμένοι μα ανούσιοι δικομματικοί καυγάδες, είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι εργαζόμενοι, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, πρέπει να μείνουν παγερά αδιάφοροι σε όλα αυτά που βλέπουν και σε όσα θα ακολουθήσουν. Μπροστά στις εκλογές, οφείλουν και πρέπει να αξιοποιήσουν τη συσσωρευμένη εμπειρία των τελευταίων 20 χρόνων. Η αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφορά αποκλειστικά και μόνο το ποιος θα καταλάβει την κυβερνητική εξουσία και όχι το ποια πολιτική θα ακολουθήσουν. Αυτή είναι δεδομένη. Γιατί και τα δύο κόμματα έχουν αποδεδειγμένα την ίδια στρατηγική κατεύθυνση, τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της ΕΕ που μαζί έχουν διαμορφώσει και αποσκοπεί στην προώθηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν αμφιβολία ότι είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ αναδειχτεί στην κυβέρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους: στο Ασφαλιστικό, στο εισόδημα, στα εργασιακά, στην Παιδεία, στην Υγεία. Ενα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε 11 από τα 13 νομοσχέδια που πέρασαν στα θερινά Τμήματα της Βουλής, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου. Γι' αυτό δεν πρέπει να έχουν τον παραμικρό δισταγμό να εγκαταλείψουν τα κόμματα του δικομματισμού και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Καμία προσμονή: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Ας αλλάξουν επιλογή οι εργαζόμενοι.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι αυτό που φοβίζει την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, γιατί γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ εκφράζει τη λαϊκή ανυπακοή και σηματοδοτεί τη λαϊκή αντεπίθεση. Γνωρίζουν ότι ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα μπορούν να βάλουν εμπόδια στα σχέδιά τους.

Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι και το ξέρουν. Εκφράζει και μάχεται για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες των εργαζομένων. Εχει πολιτική συμμαχιών και πρόταση διεξόδου που αναδεικνύει το λαό σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Το ΚΚΕ εμπιστεύεται τη λαϊκή δύναμη, το λαϊκό δίκιο και προοπτική.

Τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ, όλοι οι ριζοσπάστες και προοδευτικοί άνθρωποι, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη των εκλογών με πείσμα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Για να είναι μια άλλη μέρα η επομένη των εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ