Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το αντιασφαλιστικό παζλ συμπληρώνεται

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αντιγράφουμε την είδηση από τον ημερήσιο Τύπο: «Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 1.500 ευρώ για τις ιδιωτικές ασφαλίσεις και τις εισφορές προς επαγγελματικά ταμεία, μείωση των συντελεστών φορολόγησης των παροχών (εφάπαξ, επιδόματα κλπ.) και άλλα μέτρα "ενίσχυσης" των επαγγελματικών ταμείων ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομίας.

Το "πακέτο" μέτρων φιλοδοξεί να δημιουργήσει συνθήκες για την αγορά των επαγγελματικών ταμείων. Στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατό, ενόψει της αναθεώρησης του ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει με κάθε μυστικότητα η κυβέρνηση».

Η «σπουδή» της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες σαρωτικές ανατροπές στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, επιβεβαιώνεται από κάθε μπάντα. Μετά τις διαρροές περί «εθνικής σύνταξης», έρχεται τώρα και η πληροφορία για ευνοϊκότερους όρους σύστασης των επαγγελματικών ταμείων, που λειτουργούν αποκλειστικά με ανταποδοτικούς όρους.

Το παζλ της επερχόμενης μεταρρύθμισης συμπληρώνεται: επιδοματική σύνταξη πείνας, ανταποδοτικό συμπλήρωμα από τα επαγγελματικά ταμεία, ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό είναι το μέλλον των ασφαλισμένων. Και βέβαια, δουλιά μέχρι τον τάφο για να συμπληρωθεί το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημα που θα εξασφαλίζει ακόμα και αθροιστικά η τελική «σύνταξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ