Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διευρυμένα στρατιωτικά γυμνάσια

ΜΟΣΧΑ.--

Κατάπληξη στα πληρώματα των αμερικανικών βάσεων και αεροπλανοφόρων στη νήσο Γκουάμ του Ειρηνικού προκάλεσε χτες το απ' εκεί πέρασμα δύο ρωσικών βομβαρδιστικών, τύπου Τουπόλεφ - 95, στο πλαίσιο μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων που ξεκίνησε προχτές η ρωσική πολεμική αεροπορία σε Βόρειο Πόλο, Ειρηνικό και Ατλαντικό Ωκεανό...

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν χτες 40 πτήσεις πάνω απ' τον Ειρηνικό και εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους «Κουζ». Οι χτεσινές πτήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών πάνω απ' το Γκουάμ (5.150 χλμ. νοτιοανατολικά του Βλαδιβοστόκ) θεωρούνται οι πρώτες του είδους μετά το τέλος της λεγόμενης «ψυχροπολεμικής» περιόδου. Συνέπεσαν μάλιστα με τα γυμνάσια που πραγματοποιούν αυτή τη βδομάδα αμερικανικά μαχητικά στις ακτές της νήσου με τη συμμετοχή 22.000 πεζοναυτών, δεκάδων πλοίων και εκατοντάδων αεροσκαφών.

Στο μεταξύ, χτες, ξεκίνησαν τα στρατιωτικά γυμνάσια «Αποστολή Ειρήνη-2007» που σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας χαρακτηρίζονται ως οι «μεγαλύτερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στον κόσμο». Στις ασκήσεις που ξεκίνησαν χτες και θα ολοκληρωθούν ως τις 17 του μήνα θα συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις (περίπου 6.500 στρατιώτες) από χώρες που συμμετέχουν στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης (Ρωσία, Κίνα, Τατζικιστάν, Καζακστάν και Κιργιστάν).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ