Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Απλήρωτοι για οχτώ μήνες παραμένουν 65 εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λιβαδειάς (ΔΕΠΑΛ). Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν και κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα, που σημαίνει ότι ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αποτελεί τα τελευταία χρόνια - οπότε και η επιχείρηση είναι ζημιογόνα - τον συνηθισμένο δρόμο ώστε να αναγκάζεται η διοίκηση του δήμου να τους καταβάλει τα χρήματα που δικαιούνται. Σε μία προσπάθεια να πιέσει τους εργαζόμενους να πάρουν πίσω τα ασφαλιστικά μέτρα, ο δήμαρχος Δ. Τσιφής - όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών επιχειρήσεων Δήμου Λεβαδέων - επιχείρησε να απαγορεύσει την τροφοδοσία των καταστημάτων που είναι ενταγμένα στην επιχείρηση, ώστε το ενδεχόμενο κατάρρευσής της να τους εκφοβίσει.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι 104 συμβασιούχοι του Δήμου Περιστερίου, μετά και την άρνηση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει δικαστική απόφαση που επιβάλλει την επαναπρόσληψή τους. Οπως καταγγέλλουν, το ίδιο διάστημα που παραμένουν απλήρωτοι και απολυμένοι, η δημοτική αρχή προσλαμβάνει δεκάδες άλλους συμβασιούχους 18μηνίτες στη θέση τους, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η δήμαρχοι του δικομματισμού συνεχίζουν απρόσκοπτα την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τη διαιώνιση της ομηρίας για λογαριασμό των κομμάτων τους.

«ALPHA BANK»: Ποινή παύσης πέντε ημερών με στέρηση αποδοχών επέβαλε η διοίκηση της ALPHA BANK σε εργαζόμενό της, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη δημοσίευση «δυσμενών σχολίων σε βάρος της Τράπεζας». Την πειθαρχική δίωξη του εργαζόμενου καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, καλώντας τη διοίκηση της Τράπεζας να ανακαλέσει. Οπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, «η ενέργεια της Τράπεζας εντάσσεται στην προσπάθειά της να φιμώσει κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ