Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Κρύβουν την επερχόμενη αντεργατική καταιγίδα

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου

Τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαγοράσει τις συνειδήσεις αλλά και την ψήφο των εργαζομένων με τις εξαγγελίες στις οποίες επιδίδεται το τελευταίο διάστημα, κρύβοντας ταυτόχρονα την ακόμα πιο άγρια επίθεση που θα ακολουθήσει μετεκλογικά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν ολόκληρο τον πλούτο που τους ανήκει και μέσα από την ψήφο στις επικείμενες εκλογές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στις επερχόμενες εκλογές ακολουθεί την πεπατημένη της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας και τη γνωστή από όλες τις κυβερνήσεις λογική της παροχολογίας του πτωχοκομείου. Το επόμενο διάστημα όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων θα αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση πίσω από αυτήν τη βιτρίνα προσπαθεί να κρύψει την ουσία της αντιλαϊκής, αντεργατικής, ταξικής πολιτικής. Να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα προς άγρα ψήφων, αλλά κυρίως να κρύψει το πραγματικό αντεργατικό της πρόγραμμα και την καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων που θα εφαρμόσει μετά τις εκλογές για το παραπέρα τσάκισμα των ασφαλιστικών, κοινωνικών, μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ υποτίθεται πως αντιδρά στην προεκλογική παροχολογία, δεν τοποθετείται όμως στην ουσία της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης γιατί συμφωνεί.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους αποφασιστικά να απορρίψουν τις πολιτικές του δικομματισμού και με την ψήφο τους να καταδικάσουν τον ταξικό χαρακτήρα τους. Να απορρίψουν τη λογική της προεκλογικής παροχολογίας και υποσχεσιολογίας της κυβέρνησης που δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Να διεκδικήσουν αιτήματα με βάση το πλαίσιο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος: 1.300 ευρώ πρώτο βασικό μισθό - Σύνταξη 1.050 ευρώ - Δημόσια κοινωνική και υποχρεωτική ασφάλιση - Δημόσια δωρεάν υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης - Μόνιμη και σταθερή δουλιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ