Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε εξέλιξη φωτιές στην Κρήτη

Σε εξέλιξη ήταν χτες φωτιά σε Καρρέ, Αμπελάκια και Ακούμια Ρεθύμνου. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία σημεία, κατά μήκος του οδικού άξονα Ρεθύμνου - Σπηλίου. Η πρώτη στις 12.40, η δεύτερη στις 12.45 και η τρίτη στη 1 το μεσημέρι. Στον τόπο επιχειρούσαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη ήταν και η πυρκαγιά στη Σκάφη Χανίων που καίει από προχτές. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για εμπρησμό, αφού μιλούν για ταυτόχρονη εμφάνιση φωτιάς σε τρία διαφορετικά σημεία. Στον τόπο ήταν 54 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροπλάνα. Από τις 9.40 το πρωί μαίνεται φωτιά στο Δρυόφυτο Πρέβεζας, όπου επεμβαίνουν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων και 2 αεροπλάνα. Ιδια κατάσταση επικρατούσε και στα Ρουσσοχώρια Ηρακλείου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στην περιοχή της Μανθυρέας του Δήμου Τεγέας, στην Αρκαδία. Στην κατάσβεση της φωτιάς έπαιρναν μέρος δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα αεροσκάφος.

Σε ύφεση ήταν χτες οι πυρκαγιές στον Αμάραντο και στο Περάτι Ιωαννίνων, στον Κότσικα Πασσαρώνας, στην Αιγιάλεια, στον Ξηρόκαμπο Ολυμπίας, στο Σκούταρι Λακωνίας, στην Αισίνη και τη Συκοράχη Εβρου, στο Βασιάνι Θεσπρωτίας, στην Ανω Τιθορέα Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ