Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μετρούν τις πληγές τους

Περιοδεία, χτες, στα καμένα από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Βέρα Νικολαΐδου

Κάτοικοι που μετρούν τις πληγές τους. Πυροσβέστες εξουθενωμένοι από τη μάχη με τις φλόγες. Καμένα σπίτια και κατεστραμμένες καλλιέργειες. Αυτά είναι ορισμένα μόνο απ' όσα αντίκρισε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στο νησί της Κεφαλονιάς, όπου τις τελευταίες μέρες οι πυρκαγιές έκαψαν δεκάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Η βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Δήμο Αιλείου Πρόννων και τα χωριά Αγ. Γεώργιος, Πάστρα, Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Κατελιό, όπου υπήρξαν οι περισσότερες ζημιές. Εκεί συναντήθηκε με κατοίκους, που είδαν τα σπίτια, τα ζώα και τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται, σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερώς.

Οι κάτοικοι δηλώνουν εγκαταλειμμένοι. Μεγάλο πλήγμα, διαπίστωσε η βουλευτής, υπέστη η αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία του νησιού. Ιδιαίτερα για τα ζώα, οι κάτοικοι έλεγαν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο με αυτά που κάηκαν, αλλά και με αυτά που επέζησαν, αφού δεν υπάρχει μέρος να τα τοποθετήσουν.

Η Β. Νικολαΐδου συναντήθηκε και με τους εξουθενωμένους απ' τη διαρκή μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες του νησιού, όπου διαπίστωσε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε όλο το νησί υπάρχουν μόνο 80 μόνιμοι πυροσβέστες, 100 εποχικοί και μόλις 8 πυροσβεστικά οχήματα. Επί 72 ώρες - τρεις μέρες - έδιναν συνεχείς μάχες με τις φλόγες. Κατήγγειλαν στη βουλευτή πως δεν πληρώνονται τις υπερωρίες τους, ενώ τα ρεπό θα τα πάρουν το ...χειμώνα!

«Η φωτιά μπορεί να σταμάτησε, αλλά οι επιπτώσεις της και τ' αποκαΐδια θα καίνε για πολύ καιρό ακόμη τους κατοίκους», τόνισε η Β. Νικολαΐδου. Και κάλεσε τους κατοίκους να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα, «μαυρίζοντας» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας το ΚΚΕ, ενώ ευθύνες για το διαρκές έγκλημα επέρριψε στις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ