Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοινή Αγροτική Πολιτική...

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η Στατιστική τους Υπηρεσία δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Καταγράφει και δημοσιοποιεί μειώσεις στις καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Ελλάδα, οι οποίες στην περίπτωση των καπνών ξεπερνούν το 55%!

Κι όταν, φυσικά, μειώνονται οι καλλιέργειες, αντίστοιχα μειώνεται και ο αγροτικός πληθυσμός και πιστέψτε μας ότι αυτοί που «εγκαταλείπουν» δεν είναι οι μεγαλοαγρότες, αλλά οι μικροκτηματίες.

Κατά τα άλλα, η κυβερνητική πολιτική έχει στόχο την ενίσχυση του «αγροτικού κόσμου», όπως λένε. Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι αγρότες είναι ανόητοι και φεύγουν από την ύπαιθρο, αν και έχουν αμέριστη την κυβερνητική στήριξη, πρέπει κάτι άλλο να συμβαίνει.

Αυτό το «άλλο» προφανώς έχει να κάνει με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, με τις επιδοτήσεις που δε δίνονται, με τις τιμές των προϊόντων που ολοένα πέφτουν (για τους αγρότες, βέβαια) και με τις καταστροφές που δεν αποζημιώνονται.

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ επισκέψεις του στα καμένα της Πάρνηθας ο Γιώργος Σουφλιάς, προκειμένου να επιθεωρήσει τις αναδασώσεις και τις εργασίες αποκατάστασης της περιοχής, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα τον φάνε οι ανηφόρες.

Μετά τις εκλογές, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι το δάσος της Πάρνηθας θα στερηθεί τις υπουργικές επισκέψεις, όπως, αντίστοιχα, τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας.

Κι όταν αυτά φύγουν, θα έρθει να εγκατασταθεί στο καμένο δάσος αυτή η ιδιαίτερη «πανίδα», που αναπτύσσεται στις καμένες περιοχές. Διάφορα «δεντροβόρα» είδη, όπως κτηματομεσίτες, δικηγόροι εξειδικευμένοι στα κτηματικά και «μιλημένοι» τοπογράφοι.

Στη συνέχεια, μέσα στο επόμενο καλοκαίρι, θα «περάσει» από τη Βουλή κάποια περίεργη τροπολογία, ή κάποια μυστήρια υπουργική απόφαση και ...πάει το δάσος.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ