Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασύδοτοι στη ρύπανση

Ασύδοτοι δρουν και ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα με επικίνδυνες χημικές ουσίες οι βιομηχανίες στην περιοχή του Κορωπίου, όπως απέδειξε έρευνα του ΙΓΜΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, που ανακοινώθηκε προ ημερών από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, εντοπίστηκαν αυξημένες συγκεντρώσεις χρωμίου και πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις ψευδαργύρου σε μια περιοχή έκτασης 1.000 περίπου στρεμμάτων. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις χρωμίου αποδίδονται σε φυσικούς παράγοντες και σε βιομηχανικές εστίες ρύπανσης, ενώ οι πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις ψευδαργύρου αποδίδονται αποκλειστικά σε βιομηχανική ρύπανση.

Εγιναν αυτοψίες σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ και πέρα από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις ρυπογόνες βιομηχανίες, σε οκτώ από αυτές απαγορεύτηκε η υπεδάφια εναπόθεση αποβλήτων και τους δόθηκε προθεσμία 40 ημερών να υποβάλουν μελέτη για την αποθήκευση, διαχείριση και διακίνηση ως επικίνδυνων των αποβλήτων τους, με παράλληλη τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους.

Αν ορισμένοι πιστεύουν ότι θα «ιδρώσει το αυτί» των βιομηχάνων με τέτοια μέτρα (πρόστιμα - «χαϊδέματα», τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων κ.ά.) και θα λυθεί το πρόβλημα, είναι οικτρά γελασμένοι. Σε λίγο διάστημα - αφού περάσει η ...«μπόρα» των ελέγχων, δηλαδή - αυτοί θα εξακολουθήσουν το βιολί τους. Την ασυδοσία τους την εκτρέφει η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στον καπιταλισμό, άλλωστε, για όλους αυτούς το περιβάλλον δεν είναι τίποτε άλλο από εμπόρευμα ή χώρος εναπόθεσης των αποβλήτων τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ