Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Εθνικό πένθος για την αεροπορική τραγωδία

Από το χώρο της τραγωδίας

Associated Press

Από το χώρο της τραγωδίας
ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί και έρευνες διενεργούνται πλέον για τα αίτια της χειρότερης αεροπορικής τραγωδίας στην ιστορία της Βραζιλίας, όταν αεροσκάφος Airbus A320 της εταιρείας TAM με 176 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα προσέκρουσε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε σταθμό ανεφοδιασμού στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο Κονγκόνιας του Σάο Πάολο με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες. Τουλάχιστον 200 άνθρωποι χάθηκαν εξαιτίας της συντριβής, καθώς υπήρξαν και 15 ανθρώπινες απώλειες στο έδαφος...

Πρόκειται για το δεύτερο εξαιρετικά σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται στη Βραζιλία σε διάστημα ενός έτους και η χειρότερη αεροπορική τραγωδία, σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα που κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Το αεροσκάφος επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο Κονγκόνιας, εκτελώντας εσωτερική πτήση από το Πόρτο Αλέγκρε. Εξετράπη της πορείας του στο βρεγμένο διάδρομο και προσέκρουσε σε κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο υπήρχε σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων και χειρισμού αποσκευών του αεροδρομίου, όπου εργάζονταν αρκετοί άνθρωποι.

Το Airbus A320 «χάθηκε» στο εσωτερικό του κτιρίου, ακολούθησε σειρά εκρήξεων και μετά τυλίχτηκε στις φλόγες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Σε τηλεοπτικές εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος, απεικονιζόταν η ουρά του αεροσκάφους να εξέχει από το κτίριο όπου συνετρίβη και πυροσβέστες να επιχειρούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά, που εξαπλώθηκε σε κοντινό κτίριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για τα αίτια της τραγωδίας πρέπει να ευθύνεται το γεγονός ότι ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου του Σάο Πάολο είναι μικρός και γίνεται επικίνδυνα ολισθηρός όταν έχει προηγηθεί βροχή. Οι στενοί διάδρομοι προσγείωσης και η ολισθηρότητά τους είχαν επισημανθεί ως σοβαρά προβλήματα στο Κονγκόνιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αίσιο τέλος σε πτήση - θρίλερ(2009-01-16 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία(2008-08-26 00:00:00.0)
Αναγκαστική προσγείωση(2008-06-07 00:00:00.0)
Προαναγγελθείσα αεροπορική τραγωδία(2007-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ