Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Προαναγγελία φοροεπιδρομών...«Διαρθρωτικά μέτρα, χωρίς πολιτικό κόστος, για την αντιμετώπιση του ελλείμματος του Προϋπολογισμού αναζητεί η κυβέρνηση σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω και της προεκλογικής περιόδου. Εως το Μάιο τα έσοδα του προϋπολογισμού υστερούν κατά 840 εκατ. ευρώ, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν υπέρβαση κατά 420 εκατ. ευρώ, εξελίξεις που απειλούν τον στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ. Τα μέτρα που εξετάζει το ΥΠΟΙΟ είναι: 1. Η ανανέωση αδειών καζίνων που μπορεί να αποδώσει 400 - 450 εκατ. ευρώ. 2. Η εφαρμογή του θεσμού του sale and lease back ακινήτων του δημοσίου με την προοπτική τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για μείωση του ελλείμματος. 3. Η περικοπή των δαπανών κατά 450 εκατ. ευρώ. Ανακύπτουν όμως και νέα βάρη όπως τα χρέη των νοσοκομείων (2,5 δισ. ευρώ), οι εξοπλισμοί και το κόστος αναθεώρησης του ΑΕΠ» (από το βασικό θέμα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ).

...και αυξήσεων «Την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, σε ποσοστό κατά μέσο όρο γύρω στο 4%, αναμένεται να ανακοινώσει εντός των προσεχών εβδομάδων ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, στο πλαίσιο των τακτικών ετήσιων αναπροσαρμογών των τιμολογίων της ΔΕΗ. Θα είναι η δεύτερη αύξηση μέσα σε ένα χρόνο, αφού με μια αιφνιδιαστική κίνηση το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ανεβάσει από 1ης Απριλίου 2007 κατά 4% τα βιομηχανικά τιμολόγια και κατά 5% τα νυχτερινά τιμολόγια της ΔΕΗ» (ρεπορτάζ από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Κύμα φυγής...«Το θολό τοπίο στο Ασφαλιστικό προκαλεί κύμα φυγής στη σύνταξη. Εκτιμάται ότι περίπου 200.000 έως 220.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται πολύ κοντά στη συνταξιοδότηση... Η αυριανή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο, οι αλλαγές που επέρχονται από 1/1/2008 στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων αλλά και η αναμόρφωση του Ασφαλιστικού μετά τις βουλευτικές εκλογές έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους ασφαλισμένους» (Ηλίας Γεωργάκης - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ