Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κουρέλιασαν την απαγόρευση της απεργίας

Παρά το δικαστικό φιρμάνι, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση συναδέλφων τους από εργολάβο

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Σκαραμαγκά
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Σκαραμαγκά
Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, οι ταξικές δυνάμεις των μεταλλεργατών και των ναυτεργατών δίνουν σκληρή μάχη για δουλιά με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και την τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, των οποίων οι αγοραστές («Tyssen Krupp» και Ταβουλάρης αντίστοιχα) τα μετατρέπουν σε εργασιακά γκέτο.

Χτες οι μεταλλεργάτες σε όλα τα συνεργεία των εργολάβων, που έχουν αναλάβει δουλιές στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, συμμετείχαν καθολικά στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, ενάντια στις απολύσεις δύο συναδέλφων τους στο συνεργείο Οικονομίδη, επειδή ανέπτυξαν πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εργάτες στον Οικονομίδη, με αυτά τα αιτήματα, βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και επίσχεση εργασίας από τις 8 Ιούνη.

Οι μεταλλεργάτες με την αποφασιστικότητά τους έδωσαν την απάντηση στην εργοδοσία και μετέτρεψαν σε κενό γράμμα την κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Θεοφάνη, να χαρακτηριστεί η απεργία τους παράνομη, ύστερα από σχετική αγωγή που κατέθεσαν εργολάβοι. Απόφαση που εκδόθηκε με συνοπτικές και διάτρητες διαδικασίες.

Οι απεργοί νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πύλη του ναυπηγείου. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλώντας στους εργαζόμενους, επισήμανε ότι απέναντί τους δεν έχουν μόνο τους εργολάβους, αλλά και τη διοίκηση του ναυπηγείου και ξεκαθάρισε πως οι αγώνες θα κλιμακωθούν.

Την ίδια ώρα στο Ναυπηγείο της Ελευσίνας συνδικαλιστές από τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και του Συνδικάτου Μετάλλου έκαναν έλεγχο στο επισκευαζόμενο, επιβατηγό - τουριστικό πλοίο «OPERA» του εφοπλιστή Λουίζου της εταιρείας «ΛΟΥΗΣ». Εντόπισαν ότι μέσα στο καράβι ο Λουίζος έχει 22 Ελληνες και 239 αλλοδαπούς, όλους ανασφάλιστους! Είναι ο εφοπλιστής στον οποίο ανήκει το βουλιαγμένο κρουαζιερόπλοιο «SEA DIAMOND» και το ΝΑΤ με εντολή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη του χάρισε αυθαίρετα τις ασφαλιστικές εισφορές, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, που όφειλε στο Ταμείο.

ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με καταγγελία τους επισημαίνουν τη συνενοχή των αρμοδίων αρχών του ΥΕΝ στη «μαύρη εργασία». Απαιτούν να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ