Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
Δίκαιη αγανάκτηση

Την αγανάκτησή του για την πολιτική της κυβέρνησης, αφού τα τελευταία χρόνια κανένα αίτημα των συνταξιούχων δεν ικανοποίησε, εκφράζει σε επιστολή του προς την ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ν. Δράμας.

Οπως σημειώνει, η θέση των συνταξιούχων διαρκώς επιδεινώνεται, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται και «αυτό - συνεχίζει - γίνεται αντιληπτό κάθε μέρα στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία, όπου διαθέτουμε το πενιχρό μας εισόδημα για να επιβιώσουμε. Το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε τόσο που σκεφτόμαστε να ανάψουμε το καλοριφέρ ή τη σόμπα».

Τα άμεσα αιτήματα των συνταξιούχων είναι: «Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη και 80% του κάθε φορά ενεργεία μισθού. Αυξήσεις 10% για συντάξεις μέχρι 150.000 δρχ., 8% για συντάξεις από 150.000 δρχ. ως 250.000 δρχ. και 5% για μεγαλύτερες συντάξεις. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 δρχ., ως επιστροφή μέρους των απωλειών. Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα στο 10% για όλους τους συνταξιούχους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ