Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά ανοχή στην πολιτική της ανεργίας

Πολύμορφες δραστηριότητες και συγκέντρωση στις 3 Ιούλη. Αύριο η πανελλαδική παρέμβαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για το ίδιο θέμα

Χιλιάδες εργαζόμενους έχει πετάξει στο δρόμο η πολιτική του δικομματισμού
Χιλιάδες εργαζόμενους έχει πετάξει στο δρόμο η πολιτική του δικομματισμού
Εντείνεται τις επόμενες μέρες η δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για την ανεργία, την ανάδειξη και καταδίκη της πολιτικής που την παράγει και την ανακυκλώνει. Οι παρεμβάσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ περιλαμβάνουν εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς, κύρια σε κλάδους που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως οι κλωστοϋφαντουργοί, συσκέψεις με ανέργους, με Ελληνες και μετανάστες εργάτες και άλλες πολύμορφες δράσεις, που θα κορυφωθούν την Τρίτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., με συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω και ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει σε βασικό κριτήριο ψήφου την ανεργία και καλεί τους άνεργους και τις οικογένειές τους να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια μπουκώνουν τους μεγαλοβιομηχάνους με επιδοτήσεις, στο όνομα της αύξησης δήθεν της απασχόλησης. Με την ξεκάθαρη θέση ότι η ανεργία δεν είναι ούτε παροδικό, ούτε πρόσκαιρο φαινόμενο, το ΚΚΕ σημειώνει την ανάγκη η πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, για την οποία τα κόμματα του κεφαλαίου δε θέλουν ούτε να ακούσουν, να δεθεί με τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, που αποτελεί και τη γενεσιουργό αιτία της ανεργίας.

Αυτά τα ζητήματα βρίσκονται καθημερινά στο κέντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τόσο στα πλαίσια τις καμπάνιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την ανεργία, όσο και στα πλαίσια της πλατιάς πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος μπροστά στις εκλογές.

Αύριο οι οικοδόμοι

Πρωτοβουλίες για την ανεργία, που οξύνεται στον κλάδο των κατασκευών, αναλαμβάνει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Αύριο Πέμπτη προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα παρεμβάσεις των κατά τόπους συνδικάτων και των παραρτημάτων τους, με κεντρική αυτή της Αθήνας, όπου οι οικοδόμοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ., έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Οικοδόμων θα πραγματοποιήσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 6.30 το απόγευμα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Κοζάνη οι οικοδόμοι θα προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους μέσα από τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για Δημόσιο Φορέα Ενέργειας, στις 8.30 μ.μ. στις πλατείες Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Αντίστοιχα, τα πρωτοβάθμια συνδικάτα των οικοδόμων σε όλη τη χώρα θα προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις έξω από τις Νομαρχίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ