Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Τελεσίγραφο για τα πλοία με ανασφάλιστους

Μπλόκο στα ανασφάλιστα επιβατηγά τουριστικά πλοία με σημαία «ευκαιρίας» στήνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Ηδη οι κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα, για τα πληρώματα σε αυτά τα πλοία και για το «πατωμένο» από τα ελλείμματα ΝΑΤ. Από χτες το τουριστικό πλοίο «ΑΠΟΛΛΩΝ» με σημαία Αγίου Βικεντίου του εφοπλιστή Αλκουμάνη, είναι πλέον συμβεβλημένο με το ΝΑΤ. Από την περασμένη Παρασκευή, αντιπροσωπεία των δύο σωματείων, με ναυτεργάτες του πληρώματος και την έμπρακτη συμπαράσταση δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ακινητοποίησαν το «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ξεκαθαρίζοντας στον εφοπλιστή ότι το καράβι θα παρέμενε εκεί μέχρι να ασφαλιστούν στο ΝΑΤ οι 41 Ελληνες ναυτεργάτες του πληρώματος, στόχος που επιτεύχθηκε.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν (αν οι πλοιοκτήτες δε συμμορφωθούν μέχρι τα τέλη Ιούνη) και στον Πειραιά για την ασφάλιση των επιβατηγών - τουριστικών πλοίων «BLUE MONARCH» και «EASY CRUISE ONE», τα οποία ανήκουν στην εταιρεία Monarch Classic το πρώτο και Easy Cruise One Limited (του εφοπλιστή Χατζηιωάννου) το δεύτερο και εκτελούν κρουαζιέρες με λιμάνι αφετηρίας τον Πειραιά.

Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤ, με άνωθεν εντολή, αρνείται μέχρι στιγμής να δώσει τα στοιχεία που έχει ζητήσει ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου και μέλος της διοίκησης του Ταμείου, για το τι στοιχίζουν στο ΝΑΤ οι απανωτές νομοθετικές ρυθμίσεις για την εισφοροαπαλλαγή των εφοπλιστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ