Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προβοκατόρικες φήμες για το Μαυσωλείο του Λένιν

Ο Ολεγκ Κουλικόφ, Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πληροφορία, που εμφανίστηκε σε ρωσικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία υπάρχει μυστική συμφωνία ανάμεσα στο ΚΚΡΟ και στο Κρεμλίνο για την απομάκρυνση της σορού του Β. Ι. Λένιν από το Μαυσωλείο. Η πληροφορία, που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα σε πολλά ρωσικά ΜΜΕ, υποστήριζε ότι το Κρεμλίνο απέσπασε τη δέσμευση του ΚΚΡΟ να μην προχωρήσει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε μια επικείμενη καταστροφή του Μαυσωλείου, αποσπώντας κάποια «ανταλλάγματα».

Οπως δήλωσε ο Ο. Κουλικόφ: «Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Εδώ δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αλήθειας. Πρόκειται για ολοφάνερη προβοκάτσια ενάντια στο κόμμα μας, ενάντια στην ιστορία μας και ενάντια στον ίδιο τον Λένιν».

Υποψηφιότητα Ζιουγκάνοφ

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2008 στη Ρωσία ανακοίνωσε αυτές τις μέρες ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) αυτές τις μέρες. Ταυτόχρονα η ηγεσία του ΚΚΡΟ ανακοίνωσε πως στις 28/6 θα πραγματοποιήσει μαζική κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίριο της κρατικής τηλεόρασης εξαιτίας της αποσιώπησης της δραστηριότητας και των θέσεων του ΚΚΡΟ από την τηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ