Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!

Αυθεντικές κουβέντες. Χρώματα, τραγούδι, πολιτισμός και ελεύθερη ερασιτεχνική δημιουργία. Αθλητισμός και δημιουργική ψυχαγωγία. Αυτά τα μηνύματα της ανυπόταχτης νεολαίας «εκπέμπει» από την Παρασκευή το απόγευμα το Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ από τη Γεωπονική, που έχει μετατραπεί σε χώρο συμπύκνωσης και γενίκευσης της πείρας από τους πολύμηνους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Κέρδος για τη νεολαία να ενισχυθεί το ΚΚΕ

Οι αγώνες των φοιτητών για δωρεάν δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών θα έχουν κατακτήσεις όσο αποδυναμώνεται ο δικομματισμός. Θα έχουν προοπτική όσο δυναμώνει το ΚΚΕ. Αυτό αναδεικνύεται από τις εκδηλώσεις στη Γεωπονική: Μια υπόσχεση ενός τμήματος της νεολαίας, να κάνει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ το βράδυ των εκλογών... να χλομιάσουν!

Μέρα αφιερωμένη στους μεγάλους αγώνες των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού για την Παιδεία η χτεσινή, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στη συζήτηση για τη συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες για την Παιδεία, για τη συνέχεια και την προοπτική του φοιτητικού κινήματος στο φόντο των μεγάλων αγώνων της χρονιάς. Πλούσια η συζήτηση, πολύτιμη η πείρα που είχαν να μοιραστούν οι φοιτητές. Κι από κοντά η έξυπνη σάτιρα για τις εξελίξεις στην Παιδεία από την ομάδα «Πρόβα στο παραπέντε».

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις άρχισαν την προηγούμενη βδομάδα με τις εκδηλώσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ στα ΤΕΙ (φωτογραφία)
Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις άρχισαν την προηγούμενη βδομάδα με τις εκδηλώσεις των οργανώσεων της ΚΝΕ στα ΤΕΙ (φωτογραφία)
Σήμερα οι νέες και οι νέοι που θα βρεθούν στο χώρο θα γνωρίσουν και θα συζητήσουν τη θέση της ΚΝΕ για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Παράλληλα, σε όλο το χώρο διεξάγονται συζητήσεις των μελών της ΚΝΕ με νεολαίους για την ανάγκη ρήξης, την ανάγκη ένταξής τους στην ΚΝΕ.

Επιμένουμε... δημιουργικά!

Την τιμητική της έχει στο φεστιβάλ η ερασιτεχνική δημιουργία και η καλλιτεχνική έκφραση, αλλά και ο πολιτισμός που «ακουμπά» στους προβληματισμούς της νεολαίας. Τα φοιτητικά συγκροτήματα δίνουν το ρυθμό, στις 2 σκηνές που λειτουργούν. Στο Χώρο Ελεύθερης Δημιουργίας φιλοξενούνται δεκάδες σκίτσα, πίνακες, φωτογραφίες, δημιουργήματα των επισκεπτών. Τα καθημερινά αφιερώματα στον προοδευτικό κινηματογράφο προσελκύουν πολλούς νεολαίους. Συγκίνηση και δέος στο «Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο» από τη θεατρική ομάδα Νομικής και στην παράσταση «Το θέατρο του Βουνού» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

Οι επισκέπτες «στέκονται» στην ογκώδη έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από τις πολύμορφες φοιτητικές κινητοποιήσεις της περιόδου 2005 - 2007 και στην έκθεση αφίσας, εμπνευσμένη από τη ζωή και τη δράση του Τσε Γκεβάρα. Περνούν από το βιβλιοπωλείο, ενώ την προσοχή πολλών «τραβάει» το DVD της ΚΝΕ για τα βιντεοπαιχνίδια. Αλλοι προτιμούν το σκάκι ή το πινγκ - πονγκ, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στα τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ που διοργανώθηκαν στα πλαίσια του φεστιβάλ.


Το χώρο ομορφαίνουν και τα ταμπλό της Οργάνωσης, με τα ταμπλό «Γιατί ΚΚΕ;» και τα αφιερώματα στα 90χρονα του Κόμματος και της Οχτωβριανής Επανάστασης να δεσπόζουν. Τα υπόλοιπα ταμπλό είναι αφιερωμένα: Στους μεγάλους παιδαγωγούς Δ. Γληνό, Ρ. Ιμβριώτη, Ελ. Αλεξίου. Στα 40 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε. Στους λαούς που αντιστέκονται. Στις κατακτήσεις του λαού της Κούβας. Στην ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ