Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
16ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Διδασκόμαστε από την ιστορία, διεκδικούμε το μέλλον

Σε έναν τόπο - σύμβολο για την εργατική τάξη θα πραγματοποιηθεί φέτος το 16ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 6,7 και 8 Ιούλη. Χιλιάδες μέλη και φίλοι της Οργάνωσης απ' όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στο Λαύριο, ένα μέρος ενδεικτικό της «ανάπτυξης», που δεν καρπώνεται η εργατική τάξη, της «ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» που οδηγεί στο κλείσιμο των εργοστασίων και της κατάστασης των εργαζομένων, που, παρά τον φυσικό πλούτο και την πρόοδο, διαρκώς χειροτερεύει.

Απέναντι ακριβώς από το Λαύριο, η Μακρόνησος. Ενας από τους πιο βάναυσους τόπους εξορίας και βασανιστηρίων σε βάρος των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Ενας τόπος που αποτυπώνει την αναμέτρηση του ιμπεριαλισμού με τον λαϊκό παράγοντα. Εκεί όπου αναδείχτηκε και εμπνέει μέχρι σήμερα το μεγαλείο της εργατικής τάξης και του αγωνιζόμενου λαού.

Αντλώντας δύναμη από την πείρα για την πάλη στο σήμερα, οι νεολαίοι που θα συμμετάσχουν στο Διήμερο θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα μέσα από την ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και από την ίδια τους τη ζωή. Μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις συζητήσεις και τις εκθέσεις που θα λειτουργούν στο χώρο, θα αναδειχτεί το κέρδος της νεολαίας από την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η άφιξη των οργανώσεων που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Θα γίνει μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από το λαϊκό ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ και γλέντι με το συγκρότημα του Τάκη Γιαννακόπουλου.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Λαύριο: Προβολή των ντοκιμαντέρ «Τόποι εξορίας: Μακρόνησος», του Λεωνίδα Βαρδάρου και «Λαύριο: Αρχαία Σκουριά», του Παύλου Ρούφα. Παρουσίαση του βιβλίου του Χρ. Τσαντή, «Με βάρκα το ταξίδι». Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο. Το βράδυ θα γίνει ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Μακρόνησο, με επιστροφή το μεσημέρι και αναχώρηση των οργανώσεων. Στο χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις με αρχειακό υλικό για την ιστορία του εργατικού κινήματος στο Λαύριο και με έργα του Μακρονησιώτη εικαστικού, Γ. Φαρσακίδη. Επίσης υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ