Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αιματηρές συγκρούσεις με μέλη του ΡΚΚ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε μάχες μεταξύ μελών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και τουρκικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Στις μάχες, που έγιναν στην επαρχία Σιρνάκ, έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη του ΡΚΚ και ένας Τούρκος στρατιώτης. Οι συγκρούσεις μοιάζουν να αναζωπυρώνονται σε ένα βαθμό, παρά το ότι το ΡΚΚ έχει κηρύξει εκεχειρία.

Συλλήψεις Ισλαμιστών

Η αστυνομία ανακοίνωσε στο μεταξύ χτες ότι συνέλαβε επτά μέλη του εκτός νόμου Επαναστατικού Κόμματος και Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης (DHKP-C) ως ύποπτους για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης κατά της αμερικανικής βάσης του Ιντσιρλίκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ανέφερε πως οι συλληφθέντες ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στη βάση του Ιντσιρλίκ, από όπου οι Αμερικανοί ελέγχουν αεροπορικά το Βόρειο Ιράκ και είχαν την πρόθεση να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτιρίων για να διαμαρτυρηθούν για τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης να αναμορφώσει το σωφρονιστικό σύστημα.

Η τουρκική κυβέρνηση θα εγκαινιάσει τις επόμενες βδομάδες φυλακές «τύπου F» σε πολλές πόλεις της χώρας, οι οποίες αποτελούνται αποκλειστικά από κελιά που μπορούν να στεγάσουν μέχρι τρεις κρατουμένους. Στην Τουρκία οι κρατούμενοι ζουν ως επί το πλείστον σε κοιτώνες που στεγάζουν από 10 ως 60 άτομα. Οταν εκδηλώνονται εξεγέρσεις, καταπνίγονται στο αίμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ