Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Μπαράζ συλλήψεων με στόχο τη μαφία...

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Δέκα Αλβανούς, μεταξύ των οποίων και πρώην αξιωματικός του ΟΥΤΣΕΚΑ, συνέλαβαν χτες άνδρες της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, με τις κατηγορίες της ανάπτυξης παράνομων δραστηριοτήτων, όπως ένοπλες επιθέσεις, βιαιοπραγίες και λαθρεμπόριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ, οι συλλήψεις έγιναν στο χωριό Γκένεραλ Γιάνκοβιτς. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες χρημάτων και όπλων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι παρόμοιες δραστηριότητες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας, στο πλαίσιο επιχείρησης της αποστολής του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Κοσσυφοπέδιο.

Στο μεταξύ, η παρατεταμένη περίοδος ανομβρίας και τα συνεχή κύματα καύσωνα που πλήττουν από τα μέσα του καλοκαιριού το Κοσσυφοπέδιο, έχουν μειώσει σε δραματικό βαθμό τα αποθέματα πόσιμου νερού. Γι' αυτό το λόγο χτες η διοίκηση του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε όρια στην κατανάλωση ύδατος μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη, ενώ απαγόρευσε τη χρήση νερού για τον καθαρισμό δημόσιων χώρων, ή το πότισμα κήπων από τις 8.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ